Akhisarpress.com - Şubat ayında Antalya’da yapılacak olan Oryantiring Türkiye Şampiyonası 3. Ayağına hazırlık yarışları ile devam eden Soma, Akhisar ve Bergamalı oryantiring sporcuları Akhisar Gölet alanında zorlu bir antrenman yaptı.

Çalışmalarına ara vermeden devam eden oryantiringcilerin ortak antrenmana önem verdiğini belirten Soma Gençlik ve spor müdürü Dilek Kuruçay çalışmanın çok verimli geçtiğini ifade etti. Kuruçay yaptığı açıklamada “Oryantiring sporunu geçen yıldan beri tanıyan Somalı sporcularımız bu sporda başarılı sonuçlar almak için çok sıkı çalışıyor. Hemen her hafta normal antrenmanların dışında ortak antrenmanlar da yaparak tecrübe paylaşımında bulunuyoruz. Farklı bölgelerde yapılan bu tür antrenman yarışları sporcuların araziyi tanımaları, farklı arazi yapılarını görmeleri bakımından çok önemli. Bu gün geniş bir katılımla zevkli bir antrenman yarışı yaptık. Gölet gerek doğası gerekse bu yarış için uygunluğu ile cezp edici bir yer. Bergama, soma ve akhisar’dan yüz ellinin üzerinde sporcu katıldı. Bir çok yerde yarışmalarda elde edilemeyen bu katılımı biz artı sıradan bir antrenman yarışında yakalıyprsak bu bölgenin oryantiring sporuna verdiği önemi gösterir.”dedi.

Saat 12.00’de verilen startla yüz ellinin üzerinde sporcu dört kategoride yarıştı. Yeni başlayan bayanlar, yeni başlayan erkekler, deneyimli bayanlar, deneyimli erkekler kategorilerinde yapılan yarışma sonucunda derecelere giren sporculara madalyaları verildi. Yarışmada kategorilere göre madalya sıralaması şu şekilde oluştu.

Yeni başlayan bayanlar:

1-İlayda Çakal – Bergama Belediyespor
2-Sevda Berber –Soma Taekwando Spor Kulübü
3-Zeynep Gezer – Akhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yeni başlayan erkekler:

1-Raşit Karaduman – Akhisar Misak-ı Milli Ali Şefik İlkokulu
2-Umut Polat – Akhisar Kayhan Ergun EML
3-A.Kadir Kaya - Bergama Belediyespor

Deneyimli Bayanlar:

1-Emine Bilir – Akhisar Zeynep Gülin Öngör KML
2-Hülya Çağan- Akhisar Zeynep Gülin Öngör KML
3-Berna Aktaş – Bergama Belediyespor

Deneyimli Erkekler:

1-Tayfun Turhan- Akhisar Kayhan Ergun EML
2-Cemil Sekmen – Soma Taekwando Spor Kulübü
3-Osman Can Çakır- Akhisar Şehit Hasan Acar İlkokulu

Yarışmada Akhisar Soma ve Bergama’dan antrenör ve hakemler birlikte çalışarak parkur kurdu,start ve varış noktalarında yarışmanın sağlıklı sonuçlanması için görev yaptı.
Yarışma Kutlama İle Bitti.

Yarışma sonunda gölet piknik alanında piknik yapan sporcular Akhisar Zeynep Gülin Öngör KML sporcusu Hülya Çağan’a sürpriz bir doğum günü yaptılar. Arkadaşlarının doğum günü pastasını kesen Hülya Çağan doğum günü pastasını tek tek arkadaşlarına ikram ederek, sürpriz doğum günü kutlamasından çok memnun olduğunu belirterek arkadaşlarına teşekkür etti.