Spor Toto Süper Lig’de 2011-2012 yılında Akhisar Belediyespor’un başına geldiğinde tarihinde ilk kez Süper Lig’e çıkmasında büyük emek sağlayan, 2012-2013 sezonunda ligde düşmeme mücadelesini başarıyla sağlayan ve “2013-2014 sezonunu ilk onda bitireceğiz” diyerek 10. Sırada bitiren Hamza Hamzaoğlu takıma veda etti. 
Milli takımdaki yardımcı antrenörlüğü sebebiyle lig bitmeden ayrılma kararını açıklayan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu Akhisar Belediyespor’da noktayı ligin son maçı olan Kasımpaşa maçıyla koydu. 

Spor Toto Süper Lig’de sahasında Kasımpaşa'ya 3-1 yenilen Akhisar Belediyespor'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, yeşil-siyahlı ekiple son maça çıktığını belirterek, bu maçın kendisi için ayrı bir önemi olduğunu belirtti.

Hamzaoğlu, ligi başından bu yana iyi bir şekilde götürüp, iyi bir şekilde noktaladıklarını ifade ederek, son maçı kazanarak bitirmek istediklerini ancak Kasımpaşa'nın daha iyi ve istekli, oynayarak maçı hak ettiğini söyledi. 

Ekibindeki oyuncuları kutlayan Hamzaoğlu, onlarla gurur duyarak çalıştığını belirterek, "Yürekleri büyük oyuncular. Allah hepsinin yolunu açık etsin. Bundan sonra başarılarını katlayarak devam ettirmelerini diliyorum" dedi.

Çıktığı son maç sonrası ayrılacağı için soyunma odasında nasıl bir durum olduğu sorulan Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

"3 haftadır bu durumu söylediğimiz için olayı dramatize etmedik. Profesyonel bir hayat. Bugün olmazsa yarın olacaktı. 3 yılda çok zor ayrılıyoruz. 6 yıl olsa çıkamazdık Akhisar'dan. Akhisar'da yönetimden, tüm Akhisarlılar'a teşekkür ediyorum. Geldik, bir görevimiz vardı, en iyi yerlere taşımaya çalıştık."

Hamzaoğlu, yarın Milli Takım'ın Soma'ya yapacağı ziyarette de bulunacağını söyledi.  Yerine isim önerisi olup olmadığı sorusuna Hamzaoğu, "Yönetim beni getirdiği gibi yerime de iyi bir ismi getireceğine inanıyorum" yanıtını verdi.

Soma'daki olayları hatırlatarak konuşmasına başlayan Akhisar Belediyespor Kalecisi Evren Özyiğit, "İnsan hayatı galibiyetten ya da mağlubiyetten önemli değil. Soma'da vefat eden abilerimin yeri şehitlik mertebesi olur inşallah. Elimizden gelen onlara destek olmak. Yapacak başka bir şeyimiz yok" ifadesini kullandı.

Özyiğit, "Ligin son maçıydı, kazanmak istedik, olmadı. Ligde kalmak da bizim için önemli. Sakatlık olmadan sezonu bitirdik. Önümüzdeki sezon bitirdiğimiz yerine üzerinde ligi bitiririz" dedi.

Akhisar Belediyesporlu futbolcu Alessandro Federico Karl-Hanz Ri, iyi oynadıklarını söylemeyeceğini ifade ederek, "Kötü bir mağlubiyet aldık. Sahamızda bu tür hatalar yapmamalıydık. Kontrataktan iki gol yedik. Kasımpaşa galibiyeti hak etti" şeklinde konuştu.