Seyir zevki ve yaşattığı heyecanla motor sporlarının en gözde etkinliklerinden olan Türkiye Motokros Şampiyonası bu hafta sonu ilk kez Akhisar'da.
Teknik, beceri, cesaret ve dengenin öne çıktığı Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 3. Ayağı Manisa ilinin Akhisar ilçesinde yarış severlerle buluşacak. Motokros Şampiyonası üçüncü ayak yarışı Akhisar Drag Pisti’nin yanındaki Motokros Parkuru’nda 10-11 Mayıs tarihlerinde koşulacak. Türkiye'nin usta yarışçıları, hızlı gençleri ve minik yetenekleri start demirindeki yerlerini alacak. Ankara, İstanbul, İzmir, Muğla, Antalya, Tekirdağ ve Bursa başta olmak üzere birçok ilden sporcunun katılacağı Türkiye Motokros Şampiyonası, yarışçıların hünerlerini sergilediği büyük bir görsel şölene dönüşecek.

Toprak parkurda yarışçılar, 9 büyük rampayı ustalıkla atlayacaklar ve kıyasıya bir mücadele sergileyecekler. Dokuz kategoride yapılacak yarışlar, 10 Mayıs Cumartesi günü teknik kontrollerin ardından antrenman ve sıralama turlarıyla start alacak. 11 Mayıs Pazar günü ise iki etap halinde yarışçılar, start demirine sıralanacaklar.

Akhisar’da ilk kez düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’nda MX1, MX2, MX2 Junior, MX3, Veteran, 85 cc, 65 cc, 50 cc ve ATV sınıflarında yarışlar yapılacak.