Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu ve A Milli Futbol Takımı heyeti, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler için taziye ziyaretlerinde bulunmak üzere Soma'ya Akhisar'dan geçti.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu ve A Milli Futbol Takımı heyeti, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler için taziye ziyaretlerinde bulunmak üzere Soma'ya geldi. Soma'ya indikten sonra Madenciler Şehitliği'ne gelen kafile burada madencilerin mezarlarına çiçek bıraktı, dualar okudu.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ve futbolcuları taşıyan özel uçak Akhisar Askeri Havaalanı'na indi. Heyet buradan özel otobüsle Soma'ya hareket etti. Milli Takım'ın şehit madencilerin mezarının bulunduğu Soma'daki Maden Şehitliği'ne gelişinde izdiham yaşandı. Kalabalık olan mezarlıkta futbolcular polisin yoğun güvenlik önlemleri arasında mezarların bulunduğu alana gelebildi.

Madencilerin mezarı başına gelen futbolcular ve Milli Takımın Hocası Fatih Terim mezarlara kırmızı beyaz karanfiller bıraktı. Mezar başlarında dua eden bazı futbolcuların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü. 10 dakika kadar şehitlikte kalan Milli Takım camiye hareket ederken Fatih Terim, "Acımız çok büyük. Ulusumun acısı bizim de acımızdır. Bu bir milli bir acıdır" açıklamasında bulundu.

Mezardan sonra camiye giden kafile basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Fenerbahçe'nin başarılı futbolcusu Gökhan Gönül'ün konuşma yaparken gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Gökhan Gönül, "Buraya geldik acılarını ne kadar dindirebiliriz bilmiyorum ama ölen herkese Allah'tan rahmet, kalanlara da sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

Ayrıca TFF Başkanı Demirören ile Beşiktaşlı Tolga Zengin, Galatasaraylı Selçuk İnan ve Trabzonsporlu Onur Kıvrak da hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilerken yaralılara da acil şifa temennisinde bulundu. Demirören futbol camiası olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını dile getirirken birlik beraberlik mesajı da verdi.