Akhisar Belediyespor'un sezon başında İngiltere Premier Lig takımlarından Fullham'dan renklerine bağladığı 30 yaşındaki Hugo Rodallega, gol krallığı yarışında 3'üncü durumda bulunuyor.

Hugo Rodallega, gol krallığı yarışında 10 golü bulunan Antalyasporlu Samuel Eto'o, 9 gole sahip Beşiktaşlı Mario Gomez'in ardından kendisi gibi 8 golü bulunan Çaykur Rizesporlu Leony Kweuke'yle 3'üncü sırayı paylaşıyor.

Ancak Eto'o'nun 4, Kweuke'nin 3, Mario Gomez'in ise 1 golünü penaltıdan attığı dikkate alındığında, bugüne kadar hiç penaltı kullanmayan Rodallega, pozisyon sonucu üretillen gollerde Gomez ile birlikte ilk sırada yer alıyor.
KAYSERİSPOR KADAR GOLÜ VAR

Ligin ilk 12 haftasında Mersin İdmanyurdu, Trabzonspor, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor, Antalyaspor ve Kasımpaşa maçlarında 1'er, Bursaspor karşılaşmasında ise 2 gol kaydeden Kolombiyalı yıldız, bu performansı ile 12 haftada 8 gol atabilen Kayserispor'u da yakalamış oldu. Rodallega, Bursaspor karşılaşmasında hat-trick yapma fırsatını kaçırınca hem Kayserispor'u geride bırakacak, hem de 9'ar golü bulunan Gaziantepspor ve Eskişehirspor'u yakalamış olacaktı. Rakip filelere gönderdiği 8 golün 6'sını ayakla atan Rodallega 2 golü ise kafayle kaydetti.