Haber Merkezi - Milli Takım Yardımcı Antrenörü ve Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Fatih Terim ile birlikte görev süresinin Mayıs ayına kadar olduğunu belirterek, "Hocamın takımından ayrılmasından sonra farklı gelişmeler oldu. Milli takım için federasyon ile imza atmak zorunda kaldı. Bana göre imzalaması da gerekirdi. Bence Fatih Terim doğru olanı yaptı" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu ile imzalanan 5+2 yıllık sözleşmede kendisinin imzasının olmadığını belirten Hamza Hamzaoğlu, Akhisar Belediyespor'da hedeflerinin olduğunu dile getirerek takımıyla beraber çalışacağı sinyalini verdi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde (CBÜ) düzenlenen söyleşide Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ve Akhisar Belediyespor Kondisyoneri Serkan Salman öğrencilerle buluştu.

CBÜ Sinema Solonu'nda düzenlenen söyleşiye CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali çelik, CBÜ Besyo Müdürü Doç. Dr.Mehmet Göral, Besyo Müdür Yardımcısı Doç Dr. Murat Özsoker, İl Hakem Kurulu Başkanı Akif Uğurdur, TÜFAD Başkanı Tekin Tatlıcıoğlu ve öğrenciler katıldı. Programa gelen katılımcılara ilk olarak Hamza Hamzaoğlu'nun hayatının anlatıldığı kısa bir film izletildi.

Milli takımın son 4 maçında Türk halkında bir umut ışığı ve heyecan yakaladıklarını belirten Hamza Hamzaoğlu, "Bu maçlarda iyi olma adına bir potansiyelimizin olduğunu gördük. Türk insanı istediği zaman çok şeyler başarabilecek bir Gücesahip. İnşallah bundan sonraki yıllarda da zorlukları başaracağız. Bu göreve gelirken Fatih Terim ile birlikte görev sürem için Mayıs ayına kadar konuşmuştuk. Tabi ki hocamın takımından ayrılmasından sonra farklı gelişmeler oldu. Milli takım için Federasyon ile imza atmak zorunda kaldı. Bana göre imzalaması da gerekirdi. Bence Fatih Terim doğru olanı yaptı. Ben kulübüm ile devam ediyorum. Nasıl konuştuysak Mayıs'a kadar devam ediyorum. 5+2 de benim imzam yok. Akhisar Belediyespor'da hedeflerim var. Bu hedefler doğrultusunda ilerliyoruz. 3 sene boyunca Akhisar halkı ve takımla bütünleştik. İyi işler yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Akhisar Belediyespor'un başarısı ve transferler hakkında da konuşan Hamza Hamzaoğlu, "Hayatta yaratılmış hiç bir şeyde tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Kimse burada tesadüfen bulunmuyor. Yaptığımız transferlerden Bruno Bank Asya'da gol kralı oldu. Onu tanımamızın imkanı yok. Sonko'yu ise geçen yıl izleyerek aldığım tek oyuncudur ve bilmediğim oyuncuyu almama imkan yok. Ben onun maçlarını izleyerek aldım ve bana çok olumlu şeyler vermişti. Vücut dili de bize çok uygun olacağını hissettirmişti. Yaptığımız transferler gerçekten ucuz rakamlar. Kendi çıkarlarımız için bir kulübü yok etmemizin bir anlamı yok. Niasse ise bana önerdikleri için kabul ettim. Buraya geldi ve kendisini izledik. Sonucunda beğendik. Bu yüzden attığımız her adımı bilerek atıyoruz önümüze görerek yürüyoruz" şeklinde konuştu.

"MAÇLAR AKHİSAR'DA OYNANSA DAHA ÇOK TARAFTAR GELECEK"

Akhisar Belediyespor'un her maçı deplasmanda oynamasının nasıl bir dezavantaj sağladığı sorusu üzerine Hamza Hamzaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Maçları Akhisar'da oynasak çok daha farklı olurdu. Şuanda Akhisar'ın merkezinde takımın Spor Toto Süper Lig'de olduğunu yaşatan hiç bir şey yok. MaçlarAkhisar'da oynansa daha çok taraftar gelecek. Bunların sıkıntısını yaşıyoruz. Ama bu bir süreç. İnşallah stadımızın da inşaatı başladı. En kısa zamanda bitecek. Bittiğinde de inşallah süper ligde oluruz. Bu atmosferi Akhisar'da da yaşatırız.Manisa'da da kendimizi çok fazla yabancı hissetmedik. Belki il başlarda ManisaAkhisar çekişmesi vardı. Ama artık sanıyorum ki bu olay kapandı. Biz aynı ilin kulübüyüz. Birbirimize her zaman destek olacağız."