Teknik direktör Roberto Carlos tarafından, istenen düzeyde bir performans  sergilemediği, düşen verimsizliği nedeniyle kadro dışı bırakılan Yunan golcü Theofanis Gekas sorunu karşısında yönetim kurulu konuyu adeta buzluğa koydu. Kadro dışı bırakılmasının üzerinden 10 günden fazla süre geçmesine rağmen, yönetim kurulu nasıl bir karar vereceği şaşkınlığını yaşıyor.

Başkan Hüseyin Eryüksel ile  görüşme imkanı  sağlanamazken, basın sözcüsü İbrahim Evren Acar, yönetim kurulunun  Gekas’ın kadro dışı bırakılması sorunu karşısında net bir karar vermediğini belirterek, “Aramızda yaptığımız toplantılarda  değişik görüşler  ortaya çıkıyor. Kulübümüzün  bu konuda çıkarlarını ön planda tutarak karar almak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde  yapacağımız  daha geniş görüşmeler sonunda  kamu oyunu  Gekas sorunu  hakkında bir açıklama yapacağız.” Dedi.

Bir sezon Konyaspor  forması giydikten sonra ikinci kez sezon başında  Akhisar  Belediyespor ile anlaşan  Theofanis Gekas, lige adeta fırtına gibi girip  ligin ilk 9  haftasında 9 golle  ilk sıra bulunuyordu. 22 Haftada iç saha maçında Başakşehir’e 2-0 yenilen kadroda sahaya çıkan, 67. Dakikada yerini Vaz TE’ye bırakan, 23. Haftaki 2-2 lik Kasımpaşa maçında forma giymeyen,  24. Hafta da5-1’li Karabük galibiyetinde  Lualua’nın yerine 59. Dakikada maça giren, Gekas  Roberto Carlos tarafından  kadro dışı bırakıldı. 25 ve 26 hafta maçları için yapılan antrenmanlara katılmadı.