Akhisar Belediyespor’un, Spor Toto Süper Ligdeki ilk iki  sezonunda defansının değişmez oyuncusu olan, geçtiğimiz sezon  30 maçta sahaya çıkan, bu sezon hiçbir lig ve Ziraat Türkiye Kupası maçında forma giyemeyen  İbrahima  Sonko, Akhisar Mersin  U21 maçında  oynadı.

Eşi ile birlikte Akhisar’da oturan, eşinin doğumunda  çocuğunu kaybeden, Akhisar’da  defneden, alçak gönüllüğü ile taraftarlar tarafından çok sevilen, 33 yaşındaki Senegal’li, 1999 yılında Fransa’nın Grenoble takımında futbol hayatına başlayan, 2 sezon İngiltere Premier liginde forma giyen  İbrahima Sonko, Mersin İdmanyurdu  kadrosunda olmayınca,  maç eksiğimi gidermek için U 21 maçında forma giydiği öğrenildi. 

Yazılı basında  Sonko’nun  devre arasında  ayrılacağının yazılıp çizilmesini değerlendiren  basın sözcüsü  İbrahim Evren Acar,İbrahima Sonko’nun çok iyi bir profesyonel olduğunu, bazı oyuncuların U 21 takımında oynarken nazlandığını, kendi  isteği ile maç eksikliğini belirterek U 21 takımı ile sahaya çıktığını söyleyerek, “ Sonko bize  teknik ekibimize ve bize  Akhisar’dan ayrılacağını dair  hiç bir şey söylemedi. Süper ligde geçtiğimiz iki sezonda  takımımıza  çok büyük katkıları oldu. Takımla çalışmalarını aksaksız sürdürüyoruz. Profesyonel bir oyuncudur. Kendisinin alacağı her türlü karara saygı duymak gerekir. Biz yönetim olarak teknik ekibin kadro konusundaki kararlarına hiç  bir müdahalede bulunmayız.” Dedi.