U 15 Türkiye şampiyonası Akhisar gurubunda üçüncü günkü maçlar sonunda, finale Muğlaspor ile Bursa’dan katılan  Componentspor  takımları kaldı. Final maçı bugün saat 15.00 te  oynanacak.

Günün ilk maçında, çok kötü bir yönetim gösteren hakem üçlüsünün Muğlaspor’un rakibi  Aydın’dan katılan  İ.G. Genç Efespor’u 4-3 yendiği maç sonunda, sinirler gerildi. Genç Efespor teknik ekip ve yöneticileri hakem üçlüsünün üzerine yürüdüler. Güvenlik güçlerinin araya girmesine rağmen, tünelde karşılıklı laf atmalarla itiş kakışlar yaşandı. Bölge müdürlüğü görevlilerinin araya girmesi ile karşılıklı şikayetler karakola  taşınmadan sona erdi.

Acemi hakem üçlüsünün yönettiği günün ilk maçında Muğlaspor 5. Dakikada Seymen, 10. Dakikada Serkan’ın ayağından kazandığı gollerle 2-0 öne geçmesine rağmen, Genç Efespor 11. Dakikada Mustafa Doğan ve 22. Dakikada Murat’ın ayağından kazandığı gollerle beraberliği yakaladı. İkinci yarının hemen başında  38. Dakikada  Salih Emre Muğlaspor’u tekrar öne geçirdi. 51. Dakikada Murat’ın golü ile Genç Efespor tekrar eşitliği sağladı. 3-3. Son 20 dakikada sınır harbi içinde geçti. Maçın son 70. Dakikasında Muğlaspor’dan  Ege Aslan takımını tekrar öne geçirdi. 4-3. Maçta bu sonuçla sona erdi. 

Günün ikinci maçında başarılı hakem üçlüsünün  yönettiği müsabaka  sakin bir atmosferde geçti. Maçın hemen başında 5. Dakikada Ahmet’in  ayağından  kazandığı golle Kütahya’dan katılan  Yeşilayspor 1-0 öne geçti.  Bursa temsilcisi  Componentspor 25. Dakikada Emre, bir dakika sonra 26. Dakikada Yunus’un golleri ile 2-1  devreyi galibiyetle tamamladı.  Maçın ikinci yarısında  ili bir mücadele olmasına rağmen her iki takımda gol kaydına Muaffak olamadı. Maçta Bursa temsilcisinin 2-1 galibiyeti ile sonra erdi. (HA)