Spor Toto Süper Lig'de, sahasında Sanica Boru Elazığspor 1 - 0 yenilen Akhisar Belediyespor'da yardımcı antrenör Nihat Fuat Buruk, maçın hakemi Cüneyt Çakır'ı sert bir şekilde eleştirdi. Buruk, bir antrenör olarak Çakır'ın yönettiği maçlardan zevk almadığını söyledi.

Akhisar Belediyespor - Sanıca Boru Elazığspor maçın son dakikalarında teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun, Cüneyt Çakır tarafından tribüne gönderilmesi nedeniyle maç sonu toplantısına yardımcı antrenör Nihat Fuat Buruk katıldı.

İstemedikleri bir sonuç aldıklarını belirten Buruk, "Bugün kazanmak istiyorduk. Biz her haftaya 3 puan parolasıyla girmiştik. Oyuncularımız iyi oynadı. Rakip takımda iyi hazırlanmıştı bize alan bırakmadılar. İyi kontra atağa çıktılar. Gol atamadık ve beraberliği bulamadık." dedi.

Hakem Cüneyt Çakır'ı da sert bir şekilde eleştiren Buruk, "Cüneyt hoca klasik maçlarından birini yönetti. Küçük takımların hocası değil. Gitsin Avrupa'da maç yönetsin. Ben bir antrenör olarak onun maçlarından zevk almıyorum. Penaltımızı vermedi. Oyun içerisinde birçok pozisyonun hakkını vermedi. Elazığspor'u da tebrik ediyorum. Oynanacak 10 maçı da almaya çalışacağız. Bazı engeller olmazsa, biz çıkacağız ve maçlarımızı alacağız. Biraz ağır olacak ama bu sözlerimiz birilerine kapak olur. Bu maçta iyi bitebilirdi. Haftaya Gaziantepspor maçımız var. Her şeyi bir kenara bırakıp o maça hazırlanacağız." diye konuştu.

Hakem Çakır'ın penaltılarını vermediğini iddia eden Buruk, "3 bardak su şişesi atıldı diye oyunu durdu. Orada abartılacak bir şey yoktu. Büyük maçlarda görüyoruz neler olduğunu. Oyunu soğuttu, oynatabilirdi. Hamza hocamız da çok basit atıldı. Yılmaz hoca gibi sahaya girip taraftarı tahrik etmedi. Akhisar Belediyespor'u ilçe takımı diye kimse küçümsemesin. Bizde futbol oynamak istiyoruz." dedi.

Her maçta aynı senaryo ile karşılaştıklarını belirten Akhisar Belediyespor'un kalecisi Oğuz Dağlaroğlu, "Bulduğumuz pozisyonları değerlendiremiyoruz. Sahamızda genelde kaybettik, bir şanssızlık var üzerimizde. Stadın şansızlığı mı var diyelim. Deplasmanda bu kadar puan almak büyük başarı ama kendi sahamızda alamıyoruz. Maç içerisinde Elazığspor'u tebrik etmek gerekiyor. 10 maçtan artık 6 galibiyet çıkarmamız gerekiyor. İşimiz zor ama umudumuzu kaybetmedik, sadece avantajımızı kaybettik." dedi.

Gazetecilerin hakem hakkındaki sorularını yanıtlayan Dağlaroğlu, "Bu kadar kritik bir maçta bu kadar rahat düdük çalınmaz. Hafta içi Şampiyonlar Ligi maçı var diye sanırım kendisini fazla yormadı. Şampiyonlar Ligi varken burası ne olacak. Benim eleştirim daha ciddi yönetmesi konusunda. İki tane su şişesi atıldı diye ne oldu da içeriye gitmeyi düşünüyorsun. Burada kaçıncı defa hakkımız yeniyor. Orhan, Kenan'ın ayağını kıracaktı, Orhan'a kart bile göstermiyor. Ufak şeyler ama maçı etkiliyor." dedi.

Hayal kırıklığına uğradıklarını ifade eden Akhisar Belediyesporlu İbrahima Sonko, iyi oynadıklarını ama şansız olduklarını söyledi, Sonko şunları söyledi: "Bir pozisyonda golü buldular. Böyle oynamaya devam edersek ligde kalacağımızı düşünüyorum. Aslında hakemler hakkında konuşmayı hiç sevmem. Türkçe bilmiyorum ama penaltı pozisyonu hakkında bir şeyler duydum. Biz golü atsaydık belki penaltıyı düşünmeyecektik. Kızgınım ve üzgünüm kazanacağımız maçı kaybettik."