Fenerbahçe altyapısında yetişmişti, A Takıma alındığında kamuoyunun nazarında potansiyel bir yıldız adayıydı. Ne var ki F.Bahçe altyapısından yetişen her futbolcunun kaderini yaşadı, kendisini Anadolu'nun inişli-çıkışlı yollarında buldu. Malatyaspor'daki performansıyla 2006'da Fatih Terim tarafından ilk kez A Milli Takım'a seçilen Bilal Kısa, 7 yıl aradan sonra Akhisar forması altında yeniden yıldızını parlattı ve Milli Takım'a geldi. 
7 yıl sonra yeniden A Milli Takım'a seçildin. Ne hissediyorsun? 

A Milli Takım'a ilk çağrıldığımda 23 yaşındaydım. O devamlılığı sağlayamadım ve bunun sonucunda da bir daha milli davet alamadım. Bu süreçte çok üzüldüm ve bugünü çok bekledim. O nedenle 7 yıl sonra tekrar ulaştığım bu seviyeden yine aşağı düşmek istemiyorum. Fatih Terim'e teşekkür etmek istiyorum.Kariyerimdeki iki farklı dönemde Milli Takım'da oynama şansını bana Fatih hoca verdi. Ben de tüm gayretimle bana duyulan bu güveni boşa çıkarmamaya çalışacağım.. 

F.Bahçe'de kalmak için ısrarcı olsaydın, kariyerin farklı bir noktada olur muydu? 

Son yıllarda F.Bahçe'de Semih Şentürk dışında altyapıdan çıkıp da düzenli oynama şansı bulan bir futbolcu yok. Beşiktaş ve Galatasaray'ın bu konuda daha başarılı olduğunu söylemek mümkün. Genç futbolculara daha fazla destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum o yüzden. Belki o dönemde bana daha çok fırsat verilseydi, uzun yıllar Fenerbahçe'de forma giyme şansım olurdu. Fırsat gelmeyince ben de oynayabilmek adına kulüpten ayrılmak durumunda kaldım. A takımda sadece G.Birliği'ne karşı bir maç oynayabildim.Yeni bir başlangıç yapmak için Fenerbahçe'den PTT Ligi'nden İzmirspor'a geçmek, hayatımda aldığım en önemli kararlardan biri oldu... 

TEKLİFLERE AÇIĞIM
"Malatya'da iken büyük takımların transfer listesine girmiştim. Kısmet olmadı. Şu an 30 yaşındayım ama futbolda ikinci baharımı yaşıyorum. Önümde daha oynayabileceğim 5-6 yılım var. Büyük takımlardan teklif gelirse de açığım. Ancak her şeyden önce Akhisar'ı düşünüyorum. Buradaki başarımı devam ettirmek herşeyin başında gelir." 

'AKHİSAR DESTANIN ADIDIR'
"İki yıl önce bize çıktıkları gibi düşer gözüyle bakılıyordu. İlçe takımı, sahası yok, imkanları kısıtlı diye. Ancak iki yıldır futbol adına Akhisar'da destan yazılıyor. Bence büyük bir başarı var ortada. Ve futbolu çirkinleştirerek, savunma yaparak oynamıyoruz. Güzelleştirerek içerde ve dışarda herkese zevk vererek oynuyoruz. Takım olarak, Süper Lig'e çok yakışıyoruz." 

'GEKAS KALSAYDI GOL KRALI OLURDU'
"Bana göre Gekas ceza sahası içinde müthiş bir golcü. Orada bir anda kendini unutturup, hiç beklenmedik anda pozisyonlara girebiliyor. Gekas bizde kalsaydı kesin gol kralı olurdu. Manisa'da oynarken artık kendi evimizde gibiyiz. Çünkü taraftarımız bizi yalnız bırakmıyor."

2016'YA GİDERİZ 
Milli Takım'da müthiş bir atmosfer var. Çok iyi oyuncular mevcut. 2016'ya gitmesine gideriz. Buna inanıyorum. Ben de EURO 2016'da olmak istiyorum. Bunu kendime hedef olarak koydum. İnşallah başaracağız...