Beyoba İhsan Ünlü İlkokulu’ndan mezun olan ve okul memuru Mehmet AKTAŞ’ın oğlu Ali AKTAŞ’ın kalesini koruduğu Görme Engelliler Milli Futbol Takımı, İngiltere'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Rusya'yı 1-0 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı.

Görme Engelliler Milli Futbol Takımı, İngiltere'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Rusya'yı 1-0 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı. Görme Engelliler Milli Takımı, Hereford kentinde düzenlenen organizasyonun finalinde Rusya'yı 1-0 mağlup etti.

Milli takım, A Grubu maçlarında Almanya ile 0-0 berabere kalmış, Polonya'yı 6-0, İtalya'yı 3-0 yenmiş, İngiltere'ye 2-1 mağlup olmuştu. Grubu 12 puanlı İngiltere'nin ardından 7 puanla ikinci sırada tamamlayan ve yarı finalde B Grubu'nun lideri İspanya ile karşılaşan ay-yıldızlılar, rakibini 2-0 ynerek finale yükselmişti.

Görme Engelliler Milli Takımı, finale kalma başarısı göstererek, 2016'da Brezilya'nın Rio kentinde düzenlenecek paralimpik oyunlarında mücadele etme hakkı kazanmıştı.

MİLLİ TAKIMIN KALESİ AKHİSAR BEYOBA MAHALLESİNDEN ALİ AKTAŞ'A EMANET

Türkiye Görme Engelliler Milli Futbol Takımı kalesini koruyan Akhisarlı Ali Aktaş turnuvada büyük başarı göstererek takımının şampiyonluğa uzanmasında büyük pay sahibi oldu.

Bakan Çağatay Kılıç’tan Tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İngiltere’de düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda birinci olan Görme Engelliler Milli Futbol Takımı’nı yayımladığı mesajla tebrik etti.

Bakan Çağatay Kılıç’ın mesajı şöyle:

“Engellere hayatlarında, gönüllerinde yer vermeyen ve başarıya giden yolda örnek olacak bir azim ve kararlılıkla ilerleyen Görme Engelliler Milli Futbol Takımımızın her bir oyuncusunu gönülden tebrik ederim. Onlar, bugün kazandıkları Avrupa Şampiyonluğu ile zaferin sahibi olurken, bu önemli başarıda sporcularımızın yanı sıra emeği geçen tüm teknik ekibe de teşekkür ederim. Rio'da düzenlenecek paralimpik oyunlarına katılma hakkı kazanan takımımıza şimdiden başarılar dilerim.”