Akhisarpress.com - Beko Basketbol Liginde mücadele eden Erdemir Spor Kulübü olağanüstü kongresinde ligden çekilme kararını açıklamasının ardından, Yeşil Giresunspor’un üst lige çıkma umudunu artırdı.

Erdemirspor’un ligden çekilmesinin ardından neden Yeşil Giresunspor’un birinci lige çıkma ihtimali olduğunu açıklayan Akhisar Belediyespor Basketbol İdari Menajeri Erkan Poğaçacı, TB2L yönetim esaslarına göre önceliğin maalesef Yeşil Giresun’da olduğunu söyledi.

Lig sıralamasında öncelikli olan kriterlerin önemine vurgu yapan Poğaçacı, üst lig çıkma şartları 1.Play-Off şampiyonu, 2.Play-Off finalisti, 3.Normal Sezon birincisi, 4.yarı finalde elenen takımlardan sezonu daha üst sıralarda bitiren, 5.yarı finalde elenen takımlardan sezonu daha alt sıralarda bitiren şeklindedir. Bu durumda birinci Trabzonspor, ikinci Mackolik Uşak'tan sonra sıra yarı finalde elenen ve diğer yarı finaliste göre ligi daha üst sırada bitiren Yeşilgiresun'a geliyor diye konuştu.

Bilindiği gibi normal sezonu Yeşilgiresun Belediye üçüncü, Akhisar Belediye dördüncü sırada tamamlamıştı.

Poğaçacı, Beko Basketbol liginden başka bir takımın ligden çekilmesi durumunda sıranın Akhisar Belediyespor’da olduğunu söyledi.