Türkiye Basketbol Erkekler 2.Ligi Play-Off yarı final serisi ilk maçında Maçkolik.com Uşak Üniversitesine konuk olan Akhisar Belediyespor rakibine 86-82 skorla mağlup olarak seride bir adım geride kaldı.

Karşılaşmanın başında Özcan Sürücü ve Serhan Kavut ile etkili olan Maçkolik. Com Uşak Üniversitesi ilk çeyreği 19-18 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Akhisar Belediye Emre Özpulat ile sayılar bulurken ev sahibi ekip Justin Anthony Carter ile etkili oldu ve devreyi 45-39 önde bitiridi. İkinci yarıya Selehattin ve Buckner ile hızlı başlayan Uşak Üniversitesi farkı 11 sayıya çıkardı. Akhisar Belediye Can Terzioğlu ve Emre Özpulat ile üst üste sayılar buldu ve farkı ertti. Son çeyreğe 59-56 ev sahibinin üstünlüğüyle girildi. Son öeyrekte Carter ve Buckner ile farkı açarken oyunun sonlarında Akhisar Belediye yine maça ortak oldu. Son 16 saniyeye 85-82 Uşak Üniversitesi üstünlüğüyle girildi.Taktik faulleri sayıya çeviren Uşak Üniversitesi karşılaşmayı 86-82 kazandı.

Maçkolik.comUşak Üniversitesi'nde Justin Antony Carter 23 sayı 8 ribaund 2 asist ile maçın en skoreri oldu. Eric Buckner 21 sayı 10 ribaund 1 asist ile double double yaparken Özcan Sürücü 12 sayı 6 ribaund 3 asist kaydetti.

Akhisar Belediyespor'da ise Can Terzioğlu 17 sayıyla takımının en skoreri olurken Emre Özpulat 16 sayı 6 ribaund 3 asist ve Tyrone Nelson 16 sayı 11 ribaund 3 asist ile double double yapmasına rağmen mağlubiyete engel olamadı.

Seride 2 galibiyete ulaşacak ekibin Beko Basketbol Ligi'ne yükseleceği eşleşmede, ikinci müsabaka 22 Mayıs Çarşamba günü saat 18: 00'de Akhisar Belediyesi Spor Salonu'nda oynacak.