Mersin İdmanyurdu maçı  hazırlıklarına başlayan Spor Toto süper lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor’da teknik direktör Cihat Arslan ve ikinci kaptan Güray Vural Torku Konyaspor maçında takımının oyunundan memnun olduğunu, Balıkesirde oynanacak olan Mersin İdmanyurdu maçını da kazanarak iyi başlangıcı sürdürmek istediklerini söyledi.

Antrenman öncesi gazetecilere açıklamalar yapan Arslan Torku Konyaspor maçında genel olarak takımdan memnun olduğunu ifade ederek, “İlk maç her zaman çok zor olur, hele ki 3 sezondur ilk maçlar hep kazanıldı. Bu maçta biz berabere kaldık ancak buna rağmen ben takımın oyunundan gayet memnundum. Torku Konyaspor çok iyi bir takım, bunun yanı sıra kendi sahasında ve seyircisi önünde oynanan iyi bir maçtı. İlk 45 dakika çok pozitif bir oynadık. 3-0, 4-0 yapabileceğimiz bir maçtı. Kendi kalemizde çok fazla pozisyon vermedik. Genele baktığımız zaman çok memnun olduğum bir 45 dakika var. İkinci yarının ise eleştirile bilecek tarafları vardı. Onlar oyuncu değişikliği yaparak maça bir ivme kazandırdı, bizde ivmeye bir hamle ile karşılık verdik. İkinci golü bulamayınca normal olarak ev sahibi takımın baskısı gelmeye başladı. Maalesef maçtan sonra öğrendik ki yediğimiz gol yüzde yüz bir fauldü. Buda bizi oldukça üzdü. Her ne kadar maçın hakkı beraberlikte olsa hakemin yanlış değerlendirmesi bizim canımızı yaktı. Ligin ilk haftası olmasına rağmen oldukça özgüvenli bir takım olduğumuzu söyleyebilirim. Eksiklerimizi de hafta içerisinde yapacağımız antrenmanlar ile kapatarak Mersin İdmanyurdu maçına hazır olmak istiyoruz.” Dedi.

Mersin İdmanyurdu’nun tehlikeli bir rakip olduğuna vurgu yapan Arslan, “Forvet hattı çok tehlikeli olan bir rakip, extra özellikli çok etkili oyuncuları var. Buna hazır olup önlem almamız gerek yoksa canımız yanabilir” dedi.

Antrenman öncesi konuşan Akhisar Belediyespor ikinci kaptanı Güray Vural’da  Torku Konyaspor maçındaki iyi oyunu sürdürmek istediklerini belirterek, “Sezona iyi bir başlangıç yaptık. Her ne kadar galibiyeti kaçırmış olsak ta Konyaspor’dan daha iyi oynadığımızı söyleyebilirim. Hazır olmamıza rağmen deplasmandan bir puan almamızın iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Kaçırdığımız pozisyonları değerlendirebilseydik çok rahat 3 puan ile dönebilirdik. İnşallah Mersin İdmanyurdu maçına daha iyi hazırlanıp 3 puan almayı başarırız” dedi. ,

Yılmaz Atabarut tesislerinde Mersin İdmanyurdu hazırlıklarına başlayan Akhisar Beledieyspor’da Bruno’nun sakatlığının sona erdiği, bu maçta forma şansı bulabileceği öğrenilirken, Kart cezalısı İsmail Konuk’un forma giyemeyeceği belirtildi. Hafif sakatlığı bulunan Lualua ise antrenmanı takımdan ayrı fizyoterapist eşliğinde düz koşu yaparak tamamladı.