Spor Toto Süper Lig’de 4. sezonuna teknik direktör Cihat Arslan yönetiminde başlayacak Akhisar Belediyespor, ilk 3 yılda yüzde 31’lik galibiyet oranıyla mücadele etti.

Süper Lig’de mütevazı kadrolarıyla ligde kalmayı başaran ve lige renk veren takımlardan Akhisar Belediyespor, daha önceki 3 sezonda oynadığı 102 maçta 32 galibiyet, 28 beraberlik ve 42 mağlubiyet aldı. Bu müsabakalarda yüzde 31’lik galibiyet oranına ulaşan Ege temsilcisi, 121 gol atarken kalesinde 150 gol gördü.

İç sahada yüzde 37’lik galibiyet oranı yakalayan Akhisar Belediyespor’un bu oranı dış sahada yüzde 25’te kaldı.

Bu sezona kadar 53 oyuncunun forma giydiği Ege temsilcisinde 24 golü bulunan Gekas takımının en golcü ismi konumunda bulunuyor. Yunan oyuncuyu 19 golle Bruno, 12 golle Niasse ve 11 golle Mehmet Akyüz takip ediyor.

Teknik kadro Süper Lig’de 4. sezonunu geçirmeye hazırlanan Akhisar Belediyespor, ligdeki ilk 2 yılında teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile çalıştı. Geçen sezon ligin ilk devresinde Mustafa Reşit Akçay ikinci yarıda ise Roberto Carlos’la yoluna devam eden Ege temsilcisi, bu sezon için de Cihat Arslan’la anlaştı.

Hamzaoğlu’ndan önce Atilla Özcan’la da uzun süreli çalışan Akhisar Belediyespor, Cihat Arslan’la teknik direktör konusunda tekrar istikrarı sağlamak istiyor. Oyuncu değişimleri Takımdan ayrılan oyuncularının yaş ortalamasının 31 olduğu Akhisar Belediyespor’da yeni isimlerin yaş ortalaması ise 28,2’ye ulaştı.

Bilal Kısa’nın Galatasaray’la anlaştığı Akhisar Belediyespor’da Mehmet Akyüz Çaykur Rizespor’a, Oğuz Dağlaroğlu ise Adana Demirspor’a giderken, yabancı oyuncular Zokora, Vaz Te ve Scapolan’la yola devam edilmedi.

Ege temsilcisi Ahmet Cebe, Bruno, Custodio, Douglao, Emrah Tuncel, Güray Vural, İsmail Konuk, LuaLua, Merter Yüce, Orhan Taşdelen, Tolga Ünlü’yü kadrosunda tutarken, geçen sezonu Altınordu’da kiralık olarak geçiren Bahattin Köse takıma döndü.

Akhisar Belediyespor’da geçen yıl kiralık mücadele eden Kadir Keleş ise bu sezon bonservisiyle Ege temsilcisinde yer alacak.

Kadir Keleş’le 11 transfere imza atan Akhisar Belediyespor’un yeni oyuncuları şöyle: Abdulkadir Özdemir (Trabzonspor), Aykut Çeviker (Balıkesirspor), Bora Körk (Şanlıurfaspor), Caner Osmanpaşa (Trabzonspor), Hasan Kabze (Torku Konyaspor), Hugo Rodallege Martinez (Fulham), İbrahim Halil Çolak (Kasımpaşa), Kadir Keleş (Trabzonspor), Leocisio Julio Sami (Porto), Milan Lukac (Partizan), Onur Ayık (Kardemir Karabükspor).