Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Akhisar Belediyespor son zamanlarda yaşadığı düşüş ve takımdaki olaylar nedeni ile taraftarının tepkisini topladı.

Konu ile ilgili Akhisar Belediyesi Spor Taraftar gurubu olan Akigolar Basın açıklaması yayınladı. Basın açıklamasında tepkilerini açıkça dile getiren Akhisarspor taraftarı ateş püskürdü.

İşte yayınlanan basın açıklaması
“Değerli Akhisarsporlular, 2011-2012 sezonu Bank Asya 1. liginde büyük başarılara imza atarak tarihimizde ilk defa Spor Toto Süper Ligine çıktık. Sabah saatlerine kadar ilçemizde, şampiyonluğumuzu doyasıya kutladık. Bir ilçe takımının süper lige çıkması tüm Türkiye tarafından takdirle karşılandı. Yaşanan bu güzelliklerin yanında tabi ki eksik taraflarımız da vardı. Maalesef tesis ve stat yönünden hazır olmadığımızdan dolayı Süper Lig maçlarımızı hiç kimsenin istememesine rağmen Manisa 19 Mayıs Stadyumunda oynamak zorunda kaldık. Maçlarımızı burada oynamak istemememizin nedeni ise yaşanması muhtemel çirkin olaylar idi.

Bizler Akhisarspor taraftar grubu Akigolar olarak iki takım taraftarları arasındaki gerginliğe son vermek için Manisasporun değerli!! taraftarlarına zeytin dalı uzatma erdemliğinde bulunduk. Hatta sadece taraftarlarına değil, Manisa Belediye Başkanına, Manisa İl Emniyet Müdürüne, Çevik Kuvvet Şube Müdürüne, Trafik Şube Müdürüne, Manisaspor Taraftarlar Derneğine davetiye götürdük. Fakat davet ettiğimiz kişilerden sadece Manisa Belediye Başkanı Sayın Cengiz ERGÜN, davetimize çelenk göndererek cevap vermiş, diğer davetlilerden herhangi bir katılım olmamıştır. Ardından Manisa Valisi Sayın Halil İbrahim DAŞÖZ tarafından Manisa’ da düzenlenecek olan taraftarlar arası dostluk yemeğine davet edildik. Hiçbir şekilde istemememize rağmen, Akhisar İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet TURHAN ve Akhisarsporumuzun değerli Başkanı Sayın Hüseyin ERYÜKSEL’ in ricaları üzerine Akigolar olarak, düzenlenen yemeğe katıldık. Yalandan da olsa dostluk rüzgârlarının estiği bu yemekten sonra birlik ve beraberlik sözü vererek ayrıldık. Hatta Manisaspor taraftarları tribün liderlerinin Belediye Başkanımız Sayın Salih HIZLI’ dan o hafta sonu deplasmanda oynayacakları PTT 1. Lig maçına gitmek için 5 adet otobüs istemeleri ve başkanımızın da bu isteğe olumlu yanıt vermesi bizleri mutlu etmişti.

Spor Toto Süper Ligin 2. haftasında sahamızda oynayacağımız ilk maç olan Gençlerbirliği karşılaşmasından 2 gün önce düzenlenen bu yemekten sonra, maç saatinde deplasman takımı seyircilerinin bulunduğu tribünde yerini alan Manisaspor seyircisinin, taraftarlarımızı tahrik etmesi, bu da yetmezmiş gibi otobüslerimizin camlarını kırmaları “Bir insan yedisinde ne ise yetmişinde de odur.” sözünün ne kadar doğru olduğunu bizlere göstermiştir.

Son olarak ta kendi sahalarında oynanan Rizespor maçından önce statta unuttuğumuz pankartımızı yakmaları, bunu da çok büyük marifetmiş gibi videoya çekmeleri, maç esnasında protokolde dahil olmak üzere orada olan herkesin “Akhisar Kümeye” diye bağırmaları bardağı taşıran son damla olmuştur. Bizleri üzen asıl konu ise sezon başında dostluk yemeği düzenleyen Manisa Valisinin bunlara göz yummasıdır.

Bizler sezon öncesi bu tip olayların yaşanacağını tahmin ettiğimiz için Manisa oynamak istemiyoruz dedik. Bizler, kendilerini taraftar olarak gören çapulcu topluluğunun, ilçeleri olan Akhisarsporun süper ligde oynarken kendilerinin bir alt lig olan PTT 1. liginde oynamalarını hazmedemeyeceklerini biliyorduk. Bizlerin Akhisardan gelmemize rağmen stadı Manisaspor taraftarlarından daha fazla doldurmamızı ve Manisayı, “Akhisar” diye inletmemizi kabullenemeyeceklerini biliyorduk.Asıl sıkıntı yaşadığımız husus ise, Manisa Emniyetinin Akhisarspor seyircisine karşı olan tutumu ve yapmış oldukları psikolojik baskıdır.Bizler Türkiyenin birçok yerinde takımımızı desteklemeye gidiyoruz. Oradaki Emniyet mensupları ile yaşadığımız en küçük bir olay olmamıştır. Hatta maç sonlarında hatıra olması açısından atkılarımızı dahi istemeleri bizi inanılmaz derecede mutlu etmektedir.

Fakat sezon başından bu yana Manisada oynadığımız tüm karşılaşmaların öncesinde, maç sırasında ve sonrasında Manisa Emniyeti tarafından holiganmışız gibi davranılması, otobüslerimizin ve taraftarlarımızın en ufak ayrıntıya kadar aranmaları, kendi tribünümüzde sağ bölümün kapatılıp, taraftarlarımızı lavaboya dahi göndermemeleri, Bursaspor maçında gereksiz yere ve rasgele salladıkları copların küçük kardeşlerimize ve ağabeylerimize gelmesi bizleri fazlasıyla üzmüştür.

Bizler gittiğimiz her deplasmanda maç bittikten sonra en az yarım saat güvenlik sebebiyle statta bekletildiğimiz halde (ki doğru olan da budur) Manisa Emniyetinin 3000 Fenerbahçe ve 1500 Bursaspor taraftarını maçın bitiş düdüğünden hemen sonra stattan çıkartarak oluşabilecek çirkin olaylara çanak tutması bizlerin aklında soru işareti oluşmasına neden olmaktadır. Manisa Emniyetine göre deplasman seyircisi Akhisarspor taraftarları olarak görülmektedir. Bizlerin Manisa Emniyeti de olsa, emniyet güçlerine en ufak bir saygısızlığı olmamıştır olamaz da.

Akigolar olarak, bu uygulamalara hiç kimsenin en ufak bir tepkide bulunmaması bizlerin sahipsiz olduğumuzu düşündürmektedir. Akhisar halkının desteği ile milletvekili seçilen, bizlere ve Akhisar halkına sahip çıkacağını umut ettiğimiz Milletvekilimiz Sayın Uğur AYDEMİR’ in yaşadıklarımıza şahit olması açısından bir maç için taraftarlar ile birlikte, aynı otobüste maça gelmesini ve tribünümüzde bizlerle birlikte olmasını istiyoruz.

Stat konusuna gelecek olursak, Bank Asya 1. ligine çıktığımız 2009-2010 sezonunun sonunda o dönem Manisa Milletvekili olan Sayın Bülent ARINǒ ın Akhisar’ a stat yaptırma sözünü vermesinin üzerinden 3 sene geçmesine rağmen, bırakın stada bir çivi çakılmasını henüz ihaleye dahi çıkılamadı. O dönem stat yapmaya başlayan kulüpler şu anda yeni stadyumunda oynamaktadırlar. Biz Akhisarlılar olarak, artık proje ve maket görmek istemiyor, verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz.Bizler Akigolar olarak almış olduğumuz kötü sonuçlara değil, yaşadığımız sıkıntılara ve yapılan haksızlıklara üzülüyoruz. Bizlere yaşatılanlar, maçlara gelmemize engel olmak içinse, aksine bizlerin takımımıza daha fazla destek olmamızı sağlayacağından kimsenin şüphesi olmasın.
Değerli Akhisar halkı; şu an Türkiyenin ilk 18 takımı içinde bulunmaktayız. Kötü sonuçlar alabiliriz, yanlış transfer politikaları izlenmiş olabilir. Fakat bizler her ne pahasına olursa olsun, bu takımı, özellikle bizleri yıldırmaya çalışan Manisa Emniyetine ve kendini bilmez taraftarı olan Manisaya karşı yalnız bırakmayalım. Nasıl ki küme düştüğümüze kesin gözüyle bakılan Bank Asya 1. liginin ilk sezonunun son üç karşılaşmasında bu şehri ayağa kaldırarak 7 puan alıp ligde kaldıysak, Spor Toto Süper Ligde daha şimdiden düşmesine kesin olarak bakılan takımımıza sahip çıkarak bu ligde kalmasını sağlayalım. Manisada maçımız varken Akhisarda ki tüm mekânların dolu olmasının takımımıza hiçbir faydası yok. Takımımızın bizlere, statta onlara destek olmamıza ihtiyacı vardır.

Gün birlik ve beraberlik günüdür. Yaşadığınız kentin takımına Süper Ligde kalma yolunda sahip çıkma, destek olma günüdür.Saygılarımızla…..