Spor Toto Süper Lig’de 5.sezonunu geçiren Ege Bölgesinin tek temsilcisi Akhisar Belediyespor görevi geldiği Okan Buruk ile bir rekora daha imza attı. Yeşil-Siyahlı ekip Süper Lig’de ilk kez 5 maçlık bir seri yakaladı ve son 7 maçta ise 6 galibiyet ile 18 puan alarak Süper Lig’in son haftalarında en flaş takımı oldu.

Karşılaşma sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akhisar Belediye Başkanı Hüseyin Eryüksel, maçın ardından soyunma odasına inerek tüm futbolcu ve teknik heyeti tebrik ederek, “sizlerle yönetim olarak gurur duyduğumuz gibi bu şehir de sizinle büyük gurur duyuyor. Son haftalarda elde ettiğiniz başarı ile çıtağımız daha yükseldi. Hepinizin emeği sağlık” dediği öğrenildi. Öte yandan Başkan Hüseyin Eryüksel’in Teknik Direktör Okan Buruk’tan takımla ilgili bir rapor aldığını ve bu doğrultuda transfer çalışmalarına başladığı bildirildi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan ve takımda ilk golünü kaydeden Portekizli kiralık oyuncu Miguel Lopes, her maçta atağa katıldığını ve bu maçta gol kaydetmenin mutluluğunu yaşadığını ancak takım oyununun sahada sergilenmesinin daha önemli olduğuna vurgu yaptı.

Devre arasında İstanbul Başakşehir’den yarım sezonluk kiralanan ve 6 asist 4 gol kaydeden Arnavut oyuncu Sokol Cikalleshi verdiği Türkçe demeçte, “inşallah böyle devam edeceğiz, çok iyi bir galibiyet. Başarımız yükselecektir ve gelecek hafta da galip gelmek istiyoruz” dedi.

Aytemiz Alanyaspor karşısında takımın üçüncü golünü kaydeden Özer Hurmacı yine maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, Okan Buruk geldikten sonra oynadıkları oyundan hem zevk aldıklarını hem de zevk verdiklerini dile getirerek yakaladıkları bu başarı çıtasını gelecek sezona da aktarmak istediklerini vurguladı.

Yeşil-Siyahlılar 2 günlük iznin ardından Perşembe günü saat 11.00’de Konyaspor maçı hazırlıklarına başlayacağı bildirildi.
(BG-