Haber Merkezi - Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor'a 2-1 mağlup olan Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Takım olarak sıralamada başarılı değiliz ama birçok şeyi başardığımızı düşünüyorum" dedi.

Hamza Hamzaoğlu, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, kendileri açısından acı bir maçın geride kaldığını ve sonuçtan dolayı çok üzüldüklerini söyledi.

Maçta öne geçmelerine rağmen ikinci yarının başında yedikleri 2 kolay gole engel olamadıklarını söyleyen Hamzaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha sonra oyun anlayışımız değişti ve uzun toplarla etkili olmaya çalışmamıza rağmen bunda başarılı olamadık. Ofsayt nedeniyle verilmeyen gol pozisyonunu izleyenler 'Ofsayt değil' diyor ama ben görmedim, bu tür hatalara maruz kaldık. Kimse yanlış anlamasın, bu maçı hakeme bağlamıyorum. Tek sorumlu benim. Takımın pozisyonundan mutlu değiliz. Biz bir yola çıktık, sabırla bu yolda yürüyeceğiz. Takım olarak sıralamada çok başarılı değiliz ama birçok şeyi, başardığımızı düşünüyorum. İnandığımız yolda ilerleyeceğiz. Kayserispor'u da kutluyorum."

Hamzaoğlu, maçın hakeminin sarı kart konusundaki tercihlerinin yanlış olduğunu belirterek, "Ancak önemli olan bizim üzerimize düşeni yapmak. Şimdiye kadar bunu çok iyi başardığımızı söyleyemem ama son maça kadar onurlu mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Kaleci Oğuz Dağlaroğlu da öne geçtikleri müsabakada mağlup olduklarını belirterek, "Kolay gol yeyince maç kazanmak zor. Bu şekilde gol yersek kazanamayız. Bugün yeterince fırsat ürettik ama gol atamadık. Yeni oyuncuların katkısıyla son haftaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Bilal Kısa ise ilk devreyi istedikleri skorla bitirmelerine rağmen ikinci yarının başında çok kötü bir gol yediklerini söyledi. Ligde kalan 14 haftanın olduğunu hatırlatan Bilal, "İyi oyunumuzu devam ettirip, mücadelemizi sonuna kadar bırakmamamız lazım" dedi.

-Kayserispor cephesi-

Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki ise maçtan önce yaptıkları değerlendirmelerde müsabakanın kritik olduğunu ve kendileri açısından kırılma maçı olduğunu her zaman tekrarladıklarını söyledi.

Akhisar Belediyespor'un sıralamada son sırada olmasına rağmen iyi bir ekip olduğunu kaydeden Prosinecki, şöyle konuştu:

"Rakibimiz maçların sonuna kadar mücadele eden, fiziki mücadeleyi seven bir ekip. Bizim de onlar kadar mücadele etmemiz gerektiğini konuşmuştuk. İlk yarıya çok iyi giremedik ve devrenin sonunda kalemizde bir gol gördük. Ancak oyuncularım, iyi bir dönüşe imza attı.

Bu tip maçlar iyi futbol oynama, kalitenizi göstermenizi sağlayan maçlar değildir. Oyuncularımı galibiyetten dolayı tebrik etmek istiyorum. Sonuçtan çok memnunum. Bu sonuç hem bizi yukarılara taşıması açısından hem de moral açısından çok önemli. Maçı hak ettiğimizi düşünüyorum."

Kayserisporlu Cleyton da zorlu bir maçı geride bıraktıklarını belirterek,

"Geriye düşmemize rağmen yenilmeyeceğimizi gösterdik" dedi.

Ceyhun Gülselam ise ilk yarıyı mağlup bitirmelerine rağmen devre arasında birbirlerini motive etmeye çalıştıklarını ve müsabakayı galip tamamladıklarını kaydetti.