Spor Toto Süper Lig'in tek Ege temsilcisi Akhisar Belediyespor, Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 21. Hafta müsabakasında Vodafone Arena’da konuk olduğu Beşiktaş’a her iki yarıda yediği gollerle 3-1 mağlup oldu.

Beşiktaş         : 3
Akhisar Belediyespor : 1

Stat : Vodafone Arena 
Saat : 19.00
Hakemler: Barış Şimşek *, Uygar Bebek *, Mehmet Metin*
4. Hakem: Serkan Tokat

Beşiktaş: Fabri ***, Gökhan Gönül ***(80 Beck *), Marcelo ***, Atınç ***, Adriano ***, Oğuzhan ***, Atiba ***( 72 Aboubakar **) , Quaresma ***, Talisca ***(64 Gökhan İnler **), Babel ***, Cenk Tosun ***

Akhisar Belediyespor: Bora *, Lopes *, Caner *, Mustafa *, Samardzic *, Ömer *, Olcan *, Aykut *(79 Onur *), Sissoko *, Özer *(64 Soner *), Çikalleşhi *( 75 Vaz Te *)

Goller: 13. Dk. Cenk Tosun 1-0, 26.Dk. Talisca 2-0, 68.Dk. Atınç 3-0, 81.Dk. Olcan 3-1

Sarı kart: 90+3. Dk. Adriano (Beşiktaş)

Karşılaşmadan dakikalar

14 derece ve soğuk havada oynanan karşılaşmaya ev sahibi takım Beşiktaş başladı. İlk 12 dakikası orta saha mücadelesi içimde geçen karşılaşmada Beşiktaş ilk tehlikeli atağında golü buldu. 13. dakikada Sissoko’dan topu alan Atiba topu Quaresma’ya verdi. Quaresma sağ kanattan topu penaltı noktasına gönderdi Cenk Tosun kafayı çaktı ve takımını 1-0 öne geçirdi. 

26’da Quaresma’nın pasını alan Talisca yaklaşık 25 metreden kaleye gönderdiği füzesi ağlarla buluştu 2-0
34’te ani gelişen Akhisar atağında Olcan’ın ara pasını alan Aykut keleci Fabri ile karşı karşıya kaldı topu kalecinin üstünden auta gönderdi. 
36’da Çikalleşhi ceza sahası 18 yayı üzerinden sert şutu top kaleci Fabri’de kaldı. 
40’ta sol kanattan Quaresma’nın kale içine gönderdiği topa Babel kafayı vurdu top yandan auta çıktı. 

42’de Çikalleşhi’nin  yaklaşık 30 metreden sert şutu top kaleci Fabri’de kaldı.
45+1’de Ömer Bayram’ın topu ıskalamasıyla topu kazanan Talisca topla ceza sahasına girdi ve topu Babel’e verdi. Babel’in plasesini kaleci Bora yumruklarıyla tehlikeyi uzaklaştırdı. İlk yarı Beşiktaş’ın 2-0’lik üstünlüğü ile kapandı.

İkinci yarıya konuk ekip Akhisar Belediyespor başladı. 68. dakikada Gökhan İnler’in kaleye gönderdiği topu kaleci Bora çift yumrukla topu uzaklaştırdı dönen topu Quaresma sert vurdu top kaleci Bora’dan bir kez daha sekti, Atınç kafa ile topu ağlara göndererek takımını 3-0 öne geçirdi. 

77’de Sahanın yıldızı Quaresma topla ceza sahası 18 yayı üzerinden sert şutu Bora topu kornere atarak gole izin vermedi. 

81’de ani gelişen Akhisar Belediyespor atağında Soner’in ara pasını alan Olcan topu ağlara göndererek durumu 3-1 yaptı. Bundan sonraki ataklardan sonuç gelmeyince Beşiktaş, Akhisar Belediyespor’u 3-1 yendi. 

Notlar:

* Akhisar Belediyespor’da son oynadığı Çaykur Rizespor kadrosundan Vaz Te’in yerine Çikalleşhi ile sahaya çıktılar.
* Beşiktaş son oynadığı Karabükspor kadrosunda Mitrovic yerine Atınç ile sahaya çıktılar.
*İki takım, Süper Lig'de dokuz kez karşılaştı: Beşiktaş dört, Akhisar iki kez galip geldi (3B).
*İki takım arasındaki dokuz lig maçının altısında karşılıklı gol atıldı.
*Beşiktaş, Akhisar'la oynadığı dört iç saha maçının ilk üçünü üçer gol atarak kazandı, ancak son karşılaşmada Akigolar 2-0'lık galibiyet yaşadı.
*İki takım arasındaki son dört maçta da ilk 15 dakikada gol atıldı (iki Akhisar, iki Beşiktaş golü).
* Beşiktaşlı yaklaşık 30 bin seyirci ile Akhisar’dan gelen 100 kişilik taraftarlar takımlarını 90 dakika destek verdiler. 
* Karşılaşmayı Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel Şeref Tribünde izlediler. 
*Cenk Tosun, Akhisar'a karşı son altı lig maçında üç gol attı.
*Beşiktaş, evinde Süper Lig’de 19 maçtır yenilmiyor (17G 2B) ve Süper Lig'de halen devam eden en iyi iç saha serisine sahip. Siyah beyazlıları ligde iç sahada yenebilen son takım da Akhisar olmuştu (29 Kasım 2015'te 2-0).
*Akhisar, deplasmanda oynadığı son dokuz lig maçının yedisinde (son üç maçın de hiçbirinde) gol atamadı (1G 4B 4M).
*Deplasmanda oynadığı son iki lig maçını kaybeden Akhisar, en son 2014-15 sezonunda (yedi maç) daha uzun bir mağlubiyet serisi yaşamıştı.
*Akhisar'ın son altı maçında da karşılıklı gol atılmadı. Akhisar bu maçların dördünde gol yemezken, dördünde gol atamadı (2G 2B 2M).
*Beşiktaş ligin en fazla gol atan (40), Akhisar ise en az gol atan takımı (12). Aynı zamanda Beşiktaş ligin en fazla isabetli şut atan iki takımından biri (114; Galatasaray ile eşit); Akhisar ise 65 isabetli şutla yalnızca Bursaspor (64) ve Gaziantepspor'u (63) geride bırakabildi.
*Beşiktaş duran toplardan en fazla gol kaydeden Süper Lig takımı (15). Akhisar ise 12 golünün beşini duran toplardan attı ki %42'lik bu oran Kayserispor'un ardından ikinci (%60).
*Son maçında Karabükspor'a kaybeden Beşiktaş, en son Mayıs 2015'te üst üste iki mağlubiyet almıştı.
*Akhisar'ın ligdeki son üç golünün ikisi Ricardo Vaz Te'den geldi. Vaz Te, ligde 17 maçta üç gol atarken kupada yedi maçta 13 gol kaydetti.
* Karşılaşmayı Akhisar Belediyespor Kulüp Başkanı Hüseyin Eryüksel, maçı şeref tribününde izlediler.
* Karşılaşmayı yöneten hakem Barış Şimşek, ilk yarıda 1 ikinci yarıda 3 toplam 4 dakika kayıp zaman oynattı. 

BEŞİKTAŞ AKHİSAR BELEDİYESPOR MAÇI ÖZETİ VE GOLLERİ İÇİN TIKLAYIN