84 kiloda Dünya Şampiyonu olan Akhisarlı milli sporcu Ali Cengiz’in ardından, Bosna Hersek’te düzenlenen Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nın ikinci gününde milli Akhisarlı sporcu Kerem Kamal, gümüş madalya kazandı. Başkent Saraybosna’da gerçekleştirilen şampiyonada, grekoromen 46 kiloda mücadele eden Kerem Kamal, ilk maçında Kırgız güreşçi Marlin Asikeev’i 8-0, ikinci maçında da Rus Atmir Kotcev’i 3-2 mağlup ederek yarı finale çıktı.

Kerem, yarı finalde Ermeni sporcu Sergey Simonyan’ı 10-2 yenerek adını finale yazdırdı. Finalde Özbek Turabek Tirkashev ile 7-7 berabere kalan Kerem Kamal, puanlama sistemi sonunda hakem kararı ile müsabakayı kaybederek gümüş madalyanın sahibi oldu. Grekoromende bir gümüş ve bir bronz madalya kazanan Türkiye, bu stilde turnuvayı üçüncü tamamladı.

Akhisar Belediyesporlu milli güreşçi Kerem Kamal, çalıştırıcısı Süleyman Güngör, Güreş Federasyonu Temsilcisi Hasan Karabacak, Akhisar Belediyespor Güreş Takımı Antrenörleri İsmail Göze ve Yücel Ünsal ile birlikte ilk olarak Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ve ardından AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’i de ofisinde ziyaret etti. Akhisar’ın bu değerleri, sporcular ile daha değerli bir spor merkezi haline geldiğini ifade eden Başkan Salih Hızlı milli güreşçi Kerem’e başarılar diledi. Başkan Salih Hızlı başarılı sporcuya ayrıca çeşitli hediyeler takdim ederken, Akhisar Belediyespor As Başkanı Latif Çakmak ve Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar 45 numaralı Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor’un formasını takdim etti.

Ofisinde milli sporcuyu konuk eden AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise başarılarından dolayı tebrik ederek olimpiyatlar yolunda da başarılar diledi.