Geçtiğimiz yıllarda Theofanis Gekas, Oumar Niasse gibi nokta atış forvet transferleriyle dikkat çeken Akhisar Belediyespor bu sene de Hugo Rodallega Martinez ile gülmek istiyor. İngiltere'den gelen Kolombiyalı, hızı ve fırsatçılığıyla biliniyor.

Ligde ilk üç hafta geride kalırken en dikkat çeken oyunculardan biri de Hugo Rodallega Martinez oldu.

Süper Lig’e çıktığından beri ‘golcü’ tercihinde başarılı olan Akhisar kulübü bu sene de Kolombiyalı forvetiyle gol bölgelerinde etkili olacak.
İlk hafta Konya maçında son 5 dakikada oynayan, Mersin maçında da oyuna sonradan giren Rodallega, ilk kez Trabzon’da sahaya 11’de çıktı. Üç haftada az süre bulmasına karşın 2 gol attı, bir de penaltı yaptırdı. Kolombiyalı forvet, 30 yaşında. Hızı ve fırsatçılığıyla biliniyor.

Ülkesi Kolombiya’nın dışında sadece Meksika ve İngiltere’de oynayan Rodallega özellikle Wigan ve Fulham’daki performansıyla tanındı. İki takımda üçer yıl oynadı. Wigan’a 2009’da yılında 4.5 milyon sterlin karşılığında transfer olan golcü futbolcu, 38 maçta sahaya çıktığı ilk sezonunda 10 gol attı ve takımının en golcü ismiydi. Zaman zaman sol açıkta da oynadı. Wigan’daki 100. Maçına Aralık 2011’de Chelsea karşısında çıktı. Haziran 2012’de Fulham’a imza atan Rodallega, ilk golünü de eski takımı Wigan’a karşı kaydetti.

Rodallega’nın Fulham kariyeri Wigan kadar etkili olmadı. Fakat başarılı maçlar çıkardığı da oldu. 75 maçta 15 kez ağları sarstı.

Geçen sezon Championship’te Fulham ile 33 maçta 10 gol atan Rodallega, Ada’da son gol sevincini Şubat ayında yaşamıştı.

Akhisar'da teknik direktör Cihat Arslan, bu sene gol yollarında en çok Hugo Rodallega'ya güveniyor. Kolombiyalı futbolcu yanında tecrübeli Hasan Kabze, Bruno Mezenga ve Leocisio Sami ile Manisa temsilcisinin gol ayakları olacak.