Akhisar Belediyespor’un Spor Toto süper  liginde mücadele etmesi kentte büyük bir coşku yarattı. Geçtiğimiz sezon başlatılan  12 ay boyunca devam eden  Futbol  Okuluna  bu yaz sezonunda çok daha büyük ilgi gösterildi. Adeta bir futbolcu ordusunun en küçüğü 5 en büyüğü  13 yaşında olan 620  minik futbol sevdalısı haftanın 5 günü  17  antrenör nezaretinde çalışmalarını   0.90- 17.30-18.45 saatlerinde 3  periyot  halinde çalışıyorlar. 620 minik spor arasında 7  çiçek olarak kız da var.

Futbol okuluna özellikle okulların tatil olduğu yaz dönemlerinde  çok büyük ilgi gösterildiğini, çalışmaların  okullar açık olduğu  mevsimde de  devam ettiğini bu sayının 150 nin altına düşmediğini söyleyen  Futbol okulu  koordinatör sorumlusu  beden eğitimi öğretmeni Haluk Güven, “ Arkadaşlarım Mahmut Kurtay, Sercan Akçin, Ethem Çimen, Fırat Yeliyuva, Bülent Der yönetiminde  11 yardımcısı ile birlikte  2009-2001 doğumlu minik yavrumuz  haftanın 5 günü  3 ayrı saatte  şehir stadımızın çimleri üzerinde  çalıyorlar. Minik  futbolcuların çalışmalarını anneleri, babaları, dedeleri ve  babaanne ve anneannelerinin izlemeleri ve takip etmeleri çok ayrı bir güzellik. Sokak aralarında, araçların arasında, toz toprak içinde ve risk alarak top oynayan yavrularımızın, bir program  halinde bir araya gelmeleri, arkadaşlık kurmaları, birbirlerine saygılı davranmaları, ayağı burkulan, çarpışmaları sonunda düşmeleri sonrası birbirlerini yardımcı olmaları  görülmeye değer. Bu minik yavrularımız burada sadece futbol okulunda  top oynamıyorlar. Her açıdan da almaları gerektiği eğitimlerinin de ilk adımlarını öğretmenleri vasıtası ile  atıyorlar.” 

İçlerinde çok yetenekli öğrencilerinde bulunduğunu   söyleyen  Haluk Güven, “ Süper ligde mücadele eden Profesyonel takımımızdan başka  geçtiğimiz yıl  A2 ligi, bu sezon  21 yaş altı liginin uygulamaya konuldu. Akhisar Belediyespor’umuzun alt yapı  koordinatörlüğüne Feridun Yarkın getirildi.  U 19’dan başlayarak  U 13’e kadar  ekiplerde  ayrı bir program dahilinde çalışmalarını sürdürüyor.   Önümüzdeki  3-5 sezon sonra Akhisar Belediyespor’un  kadrolarında  bu gençlerin sayısını artacağını, Futbol okulundan da yaş gurupları  takımlarının kadroları  adeta istilaya uğrayacak.”  Haluk Güven, Mayıs ve Haziran aylarında futbol okulunda 7 adet  kızda olduğunu, Temmuz ayında ailelerinin tatil dönemi olduğu için  bu sayının  4’e indiğini belirterek, “Kızlarımız İrem İrbit, Aleyna Güneş, Begüm Güner ve Elif Örmüş, aynı yaşta olan erkek arkadaşları ile  adeta kıran kırana mücadele ediyorlar. Onlar bizim Futbol okulumuzun  çiçekleri” dedi.