Mustafa ÖZDEMİR

TB2L’de son iki maçını kazanan Akhisar Belediyespor ile ilk 3 haftanın yenilmezi Best Balıkesir, Balıkesir Kurtdereli Kapalı Spor Salonunda karşı karşıya geldi.

TB2L’nin 5. Haftasında oynanan karşılaşmada, ilk çeyrek karşılıklı hatalar ve isabetsiz şutlar nedeni ile, sayı açısından çok kısır bir halde; 11-7 Akhisar Belediyespor’un üstünlüğü ile geçildi. Amerikalısı Tyrone’un üstün oyunu ile ikinci çeyreği de önde geçiren Akhisar Belediyespor’da 2. Çeyreğin sonunda Mert Eken aleyhinde verilen centilmenlik dışı faul kararı ile Best Balıkesir aradaki farkı azaltarak maçı 22-27 ye taşıdı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

3. çeyreği 35-44 önde kapayan Akhisar Belediyespor, son periyotta kaptan Levent Demir’cinin ve Tyrone Nelson’un baskılı oyunu ile Akhisar Belediyespor sahadan 47 - 58 başarıyla ayrılmayı bildi. Best Balıkesir'de Cem ve Pasco'nun sayıları galip gelmek için yeterli olmadı.

Akhisar Belediyespor’un çiçeği burnunda Amerikalısı Morrow maç boyunca 15 ribaund ve 13 sayı ile oynayarak Pİ Koleji ile başladığı çıkışına devam etmiş oldu. Akhisar Belediyespor’un diğer Amerikalısı Tyrone Nelson ise, ilk haftalardaki dizindeki sakatlığı üzerinden atarak gerçek performansını sergilemeye başlarken 16 sayı 15 ribaund ve 2 asist ile maçı tamamladı.

Akhisar Belediyespor’da Tyrone 16 sayı 15 ribaund , Morrow 13 sayı 15 ribaund, Can sayı 13 sayı 3 ve ribaund ile oynarken Morrow’un 5 numara oynamasına rağmen yapmış olduğu iki asist ve takımı hareketlendiren smaçları ile göz doldurdu. Ayrıca Levent 9 sayı ile oynadı.

3’lük atışlarda Best Balıkesir de Akhisar Belediyespor düşük yüzde ile oynadılar.

Best Balıkesir’de ise, Cem 12 sayı Pasko 14 sayı 9 ribaund ile oynadı.

Bu galibiyetin ardında Akhisar Belediyespor 5 maçta 3 galibiyet ile puanını 8'e yükseltirken, Best Balıkesir arka arkaya ikinci yenilgisini almış oldu.