Akhisargücü Spor Kulübü futbol yaz okulu Kanburoğlu Spor tesislerinde düzenlenen törenle başladı. Düzenlenen açılış törenine Akhisargücü başkanı Nihat Uz, yönetim kurulu üyeleri ve futbolcular, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Akhisargücü Spor Kulübü başkanı Nihat Uz, Akhisar Haber Ajansına yaptığı açıklamada; “Derneğimize gelen talep üzerine kamu yararına ve toplum çıkarlarına dünden bugüne yaptığımız çalışmalarımızı bu yılda veliler çocuklarını bizlere getirerek emanet ettiler. Beden Eğitimi öğretmenimiz Serdar Çengel yönetiminde ve organizasyonunda yapılacak çalışmaların 6-11 yaş grubu futbol okuluna çocuklarını kayıt yaptıran ebeveynlerimize duydukları güven ve katılımları için teşekkür ediyoruz. İki ay sonunda nereden nereye geldiğimizi görmek için her bir öğrenci adına gelişim ve performanslarını işlemek üzere dosya hazırladık ve çalışma programını ailelere bildirdik” şeklinde konuştu.

Başkan Uz ayrıca spor yapmanın önemine değinerek; “Spor yapmanın fiziksel ve mental sağlığımıza olan etkisini gösteren yüzlerce akademik çalışma var. Spor çocuğun entelektüel, kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağlarken, stresle baş edebilme özelliğini de geliştirir. Spor yapan çocukların daha yüksek düzeyde konsantrasyona sahip olduğu görülür. Özgüveni pekiştirmesi ve kendini iyi hissettirmesinde sporun çocuklara sağladığı diğer avantajlar. Bunların ışığında iki ay içerisinde yapılacak çalışmalar sonunda çocuklar mutlu bir şekilde evlerine dönünce bizde mutlu olacağız” ifadelerini kullandı. 

Törende öğrencilere forma ve ekipmanları dağıtılarak toplu fotoğraf çekilmesinin ardından açılış töreni sona erdi.