Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Akhisar Belediyespor 20 Eylül Cumartesi günü saat 17.00’de deplasmanda oynayacağı Kayseri Erciyes maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

Yılmaz Atabarut Tesislerinde devam eden antrenman öncesi teknik direktör Mustafa Reşit Akçay gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Futbolun bir hata oyunu olduğunu ifade eden teknik direktör Mustafa Reşit Akçay; “Sivasspor maçının ikinci yarısı bizim beklediğimizin daha aşağısında bir seviyede geçti. Maçı sonuna kadar götürmüş olmak, teslim olmayan bir ruh yapısı bizim gelecek günlerle ilgili önemli işaretlerinden biridir. Yüksek seviyede bir 45 dakika oynadık. İkinci yarıda ise ruhsal olarak geriye düştük. İki yarısı farklı olan bir maç oynadık. Yine de kaybettik dediğimiz maçı 90.dakikada tekrar beraberliğe getirmek önemlidir diye düşünüyorum.”

Ligin zorlu geçeceğini ve beraberliklere çok açık maçların olduğunu söyleyen Akçay; “İlk yarıda bizim istediğimiz tahmini olarak 20 puan çok iyi olur diye düşünüyorum.”

Kayseri çok güçlü trasnferler yapan bir takım, ama kendi evinde galip gelmek isteyecektir. Bizde savunmayı iyi yapan bir takım olduğumuzu düşünüyoruz. Hedefimiz puan alıp gelmek olacak. 

ELİMİZDEKİ TAM SANTRAFOR GEKAS

Akhisar Belediyespor’da tam anlamıyla santrafor olarak Gekas’ın olduğunu belirten Akçay; “Elimizde tam santrafor olarak elimizde bir Gekas var, onunda stili, avantajları ve dezavantajları var. Bizde onun dezavantajlarını avantaja çevirecek sistem kurmaya çalışıyoruz.”

ZOKORA’DA KONDİSYON EKSİKLİĞİ VAR

Takıma son olarak transfer olan Zokora’nın kondisyon eksikliği olduğunu belirten Akçay; “Zokora’nın kondisyon ve fiziksel eksikliğinin olduğunu düşünüyoruz. Bize geç ve sezon başında onlar dünya kupası oynadılar. Şimdi onunla yapmış olduğumuz planlamada maç kondisyonunu yakalayacak bir sistematiğe girdik. Belki yine aynı olacak, oynayacak yine oyundan alacağız ama bu şekilde kondisyon eksikliğini gidereceğiz.”

SAİDİ YORGUNLUĞA BAĞLI SAKAT

Sivasspor maçında yorgunluğa bağlı olarak sakatlanan ve oyundan alınan Saidi ile ilgili de Akçay; “Saidi’nin yorgunluğa bağlı bir sakatlığı söz konusu, uzun süre ülkesine gitti oynadı. Ülkesine 12 saatte gidip geliyor ve bu onda yorgunluk yarattı. Bizde onu bugün dinlendireceğiz ve yarın takımla beraber çalışmalara başlayacak.” Dedi.

Akhisar Haber, Press Haber