Türkiye Basketbol Erkekler 2.Lig Play Off çeyrek final serisi ikinci maçında Akhisar Belediyespor deplasmanda Maliye Milli Piyango'yu 76-74 mağlup ederek seride durumu 2-0 yaptı ve yarı finale adını yazdırdı.

Maçta Darius Morrow'un pota altından bulduğu sayılarla etkili başlayan Akhisar Belediyespor karşısında Gökhan Karabıyık ve Orbay Kaya ile oyuna denge getiren Maliye Milli Piyango ilk çeyreği 17-15 önde geçti.

İkinci çeyreğe etkili başlayan Maliye Milli Piyango farkı 9 sayıya kadar çıkartsa da Levent Demirci ve Can Terzioğlu'nun sayılarıyla farkı kapatan konuk Akhisar Güven Esmer'in son 3 saniyede attığı basketle soyunma odasına 38-36 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte üst üste hücumlardan boş dönen Maliye Milli Piyango önünde Akhisar Belediyespor farkı 10 sayıya çıkardı (42-52). Geride kalan sürede Orbay Kaya'nın basketleriye ev sahibi farkı 6 sayıya indirdi. (53-59)

Son çeyrekte Derek Williams ve Hakan Yapar ile farkı azaltmaya çalışan Maliye Milli Piyango'ya Tyrone Nelson ve Levent Demirci'nin serbest atışlardan bulduğu sayılarla karşılık veren Akhisar Belediyespor son 2 dakikaya 7 sayı farkla önde girdi.(76-69) Ardından İlkay Okay artarda bulduğu iki tane 3 sayılık basketle farkı 4 sayıya indirdi.(76-72) Üst üste top kaybı yapan Akhisar karşısında son 22 saniye kala Recai Öztürk farkı 2 sayıya indirirken (76-74), Derek Williams son topu başarılı kullanamayınca Akhisar Belediyespor karşılaşmadan 76-74'lük skorla galip ayrıldı ve son dört takım arasına adını yazdırdı.

Akhisar Belediyespor'da Levent Demirci 20 sayı-3 ribaunt-1 asist ile maçın en skorer ismi olurken; Tyrone Nelson 18 sayı-14 ribaunt-4 asist ile double double yaptı.

Sezona Beko Basketbol Ligi parolasıyla başlayan ancak istediğini elde edemeyen Maliye Milli Piyango'da ise Hakan Yapar 16 sayı-9 ribaunt ile takımının en etkili ismi oldu.