Akhisarpress.com - Spor Toto Süper Lig’de mücade eden Akhisar Belediyespor’da transfer çalışmaları devam ederken, uzun süredir transfer listesinde bulunan Simon Zenke ile ön protokol imzalandı.

Antalya’nın Side İlçesinde kamp sürecine devam eden Akhisar Belediyespor, tranfer listesinde bulunan Simon Zenke ile ön protokolün imzaladığı öğrenildi.

Profesyonel kariyerinin ilk hat-trickini 27 Mart 2011 tarihindeki Diyarbakırspor maçında Samsunspor formasıyla yapan Zenke, gösterdiği performans ile takımının en golcü futbolcusu olmuştur. Ayrıca basın tarafından oyun stili olarak Nijeryalı millî futbolcu Emmanuel Emenike'ye benzetilmektedir. 1. Lig'de 2010-11 sezonu sonunda Mbilla Etame ile gol krallığı unvanını paylaşan[10] futbolcu böylece kariyerinin ilk bireysel başarısını da elde etmiştir.

21 Mart 2012 tarihindeki Fenerbahçe karşılaşmasında oyundan alınmasına el-kol hareketleri ile tepki gösteren Zenke, teknik direktör Mesut Bakkal'ın raporu doğrultusunda süresiz olarak kadro dışı bırakılmış ve kendisine para cezası verilmiştir.Futbolcu daha sonra ise bu davranışından ötürü özür dilemiştir. 8 Ağustos 2012 tarihinde Samsunspor ile sözleşmesini karşılıklı olarak fesheden futbolcu 2012-13 sezonu başında ise Nancy'ye imza atmıştır.

1 buçuk yıl anlaşmaya varıldığı öğrenilen Nijeryalı golcü oyuncunun birkaç gün içinde Antalya’daki kampa katılması bekleniyor.

Futbolcu Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın..