Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Akhisar Belediyespor’un stadyum ihalesi yapıldı.

Akhisar Mermerciler ve Oduncular Sitesinde 57 dönümlük araziye yapılacak olan stadın ihalesi Belediye Meclis Salonunda yapıldı. 12 bin kişilik ve içinde 2 bin kişilik spor salonunun da bulunduğu stat ihalesine 5 firma katıldı.

İhalenin hayırlı olmasını dileyen komisyon başkanı belediye başkan yardımcısı Latif Çakmak, Akhisar Belediyespor’un maçlarını oynayacağı Akhiar Arena Stadı ihalesine 11 dosya alan firmadan 5 firmanın katıldığını, verilen tekliflerinde kısa süre içinde değerlendirmeye alınacağını belirtirken, maliyeti altına verilen tekliflerden savunma istenerek ihaleyi en kısa sürede sonuçlandıracaklarını belirtti.

İhale edilen firmaya yer tesliminin 30 Haziran 2013 tarihinde verileceği öğrenilirken, İzmir firması İzka İnşaat Ltd. Şti 48 milyon 400 Bin TL, İstanbul firması Uransan Dış Tic. Aş. 41 milyon 500 bin TL, İzmir firması Caser İnş. A.Ş.26 milyon 890 Bin TL, Ankara firması Hayranoğulları İnş. Ltd.Şti. 29 milyon 980 Bin TL ve İzmir firmaları Gayda İnş. Aş. ve Salihoğlu İnş. Ltd. Şti iş ortaklığı ise 42 milyon 313 Bin TL teklif verdi.