Brezilya’da şu sıralar devam eden 2014 Dünya Kupası maçı haberlerine ulusal basın yine Akhisar Belediyespor’a dokundurdu. 
İşte O haber; 

Brezilyalılar, Arena da Amazonia'nın tarlayı andıran zemini için tanıdık bir çözüm buldu. Akhisar Belediye örneğinde olduğu gibi çimler yeşile boyandı

D Grubu maçlarına ev sahipliği yapacak olan 43 bin kişilik Manaus Stadı, 300 milyon dolar harcanmasına rağmen hala hazır değil. Stadın kumla kaplı çimlerine yeşil spreyle boyanarak yapılan makyaj özellikle İngilizler'in büyük tepkisini çekti.

Brezilya, Dünya Kupası'nda maçların oynanacağı statları ucu ucuna yetiştirdi. Ne var ki bazı eksikler de kalmadı değil. Örneğin, Manaus şehrindeki Arena da Amazonia'nın çimleri... Yetkililerin tüm çabalarına rağmen, çim sorunu halledilemeyince devreye Türk usulü çözüm girdi ve zemin yeşile boyandı. İki sezon önce de Drogba, Galatasaray'la ilk maçına Akhisar Belediyespor deplasmanında çıkmış, ev sahibi takımın yetkilileri zeminin bozuk olduğu bölgeleri çim rengine boyayarak günü kurtarmaya çalışmıştı.