Akhisar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen spor şenliğinin 10.yılı Akhisar Kovalık sahasında yaklaşık 2 bin yaz spor okulları öğrencilerinin katılımı ile düzenlendi.

Şenliğe Akhisar’da faaliyet gösteren Akhisar Belediyespor ve birçok amatör spor kulübünün yaz spor okullarında eğitim gören yaklaşık 2 bin sporcu ve aileleri katıldı. Akhisar’ı ulusal ve ulusalararası bazda çeşitli branşlarda dereceye girerek temsil eden sporculardan Jimnastik Dünya Jimnastik Şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı, İşitme Engelliler Dünya ikincisi İbrahim Atamer ve Para Taekwondo Türkiye Şampiyonasında ikinci olan Eray Fehmi Arıcan’da şenliğe katılan isimlerden oldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı yaptığı konuşmada, “bugün burada Akhisar’da spor şenliğimizin 10’uncusunu kutluyoruz. İnşallah Akhisar varoldukça daha nice spor şenlikleri üstüste eklenerek devam edecektir. Hep beraber bu güzel şehirde yaşamanın verdiği mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum. Sizler gibi güzel insanlarla şehrine sahip çıkan, çocuklarına sahip çıkan insanlarla bir arada olmaktan ve aynı şehirde yaşamak benim için büyük bir onur. İnşallah buna belediye başkanlığı olarak şahit edebildiğim gibi bundan sonra ömrümün sonuna kadar bu gurur ve onurla yaşayacağım. Akhisar’ımız çok kadim bir kent hep birlikte bu kentte yaşıyoruz ve bu kentin mutlu yarınlara hep birlikte taşımaya çalışıyoruz. Akhisar’ımız sporda olduğu gibi bütün alanlarda çok başarılı bir kent. Burada sizlerin katkıları sizlerin bir arada oluşu bunu sağlıyor.

Bizler Akhisar’da bir çok yatırım yaptık, ama en değerli yatırımlardan bir tanesi de bu çocuklarımızın ve bu gençlerimizin bu alanları doldurması ile ilgili bir yatırımdır. Aileleri olarak siz bilinçli bir şekilde çocuklarımıza sahip çıkıyorsunuz. İnşallah bizler de yöneticiler olarak bu sahip çıkışa katkı sağlamak için Akhisar’ımızı spor tesisleri ile donatmaya çalışıyoruz. Yine Manisa Milletvekilimiz Uğur Aydemir’in ve diğer milletvekillerimizin de katkıları ile stadyum inşaatımı devam ediyor. Bunun yanında Gölet alanı içerisindeki Gençlik Merkezi inşaatımız devam ediyor. İçerisinde bulunduğumuz bu saha ve bundan sonra da bu tesisleri çoğaltmaya devam edeceğiz” dedi.
AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM KİT Komisyon Başkanı Uğur Aydemir’in katıldığı programda Akhisar Belediyespor Taekwondo ve Halk Oyunları ekiplerinin gösteri ardından programın ilk bölümü toplu fotoğraf çekimi ardından son buldu. Şenliğin ikinci bölümünde ise yine aynı saha içerisinde kurulu olan, langırt, survivor parkuru, ip çekmece, yumurta taşıma, çuval içinde koşma gibi bir çok oyunlar oynandı.