Türkiye'de basketbol ailesini kucaklayan tek sivil toplum kuruluşu olan Basketbol Adamları Derneği (BAD) geleneksel olarak yılın başarılarına verdiği  "Geleneksel 10. BAD Basketbol Oskarları-2014 Ödülleri" 6 Nisan 2014 Pazartesi günü Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Oluşturulan 100 kişilik "Büyük jüri" tarafından belirlenen adaylar arasında yapılan değerlendirme sonucunda kazananların belirlendiğini ifade eden BAD Yönetim Kurulu Avni Erboy “9 yıldan bu yana geleneksel olarak yapılan, sezon içinde başarılı olanlara verilen basketbol oskarlarının, ülkede basketbol adına en önemli ödül olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Basketbol dünyasına emeği geçenlerin manevi olarak ödüllendirmeyi amaçlayan, yarışma olmayıp basketbol ailesinin büyük jürisinin önerileri ile yönetim kurulumuz tarafından verilen Basketbol Oskarları ülkemizin branşındaki en prestijli ödülü olarak basketbol tarihimizde yerini aldı. Bunun için de çok mutluyuz” dedi.

Erboy, “10. Basketbol Oskarları”nın sahiplerine Sarta sponsorluğunda 6 Nisan Pazartesi günü Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlecek törenle sahiplerine verileceğini ifade etti.  

10. BAD Basketbol Oskarlarına laik görülen isimler şöyle:
Onur Ödülü: Akif Çağatay Kılıç (Gençlik ve Spor Bakanı)
BAD özel ödülleri: Mehmet Baykan (Spor Genel Müdürü), Turgay Demirel (TBF-FİBA Avrupa Başkanı), Prof. Dr. Uğur Erdener (TMOK Başkanı), Aziz Yıldırım (Fenerbahçe Başkanı),
Jüri Özel Ödülü: Metin Yıldırım
Yılın Erkek Basketbol Takımı: Pınar Karşıyaka
Yılın Kadın Basketbol Takımı: Galatasaray Odea Bank
Yılın Basketbolcusu: Sinan Güler (Galatasaray Liv Hospital)
Yılın Genç Basketbolcusu: Egemen Güven (Pınar Karşıyaka)
Yılın Basketbol Yöneticileri: Serkan Ergüven (Bostanlıspor Basketbol), Ahmet Ülker (Fenerbahçe Ülker), Celal Arısan (TBF Genel Sekreteri) 
Yılın Basketbol Antrenörü: Ufuk Sarıca (Pınar KSK)
Yılın Basketbol Yazarı: Mert Erboy (Habertürk Egeli Basketbol Yazarı)
Yılın Basketbol TV Programı: Hücum Faul (Ulusal Kanal)
Yılın Basketbol İnternet Sitesi: Basketfaul.com
Yılın Basketbol Sponsorları: Köfteci Ramiz, Türk Hava Yolları
Spora katkı ödülleri: Ahmet Diker, Aydın Atar, Ali Osman Tatlısu, Ayhan Özgümüş, A.Selçuk Sert, Bülent Ulukan, Faruk Gönen, Muzaffer Tuğsavul, Ufuk Merde, Yılmaz Coşkun.