Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri önderliğinde gerçekleşen aşure etkinliği Gölmarmara-Sanayi yolu 15 sokak üzerinde bulunan hizmet binası önünden yapıldı.

Geleneksel aşure etkinliğe Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, MHP Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu ve yönetim kurulu üyeleri, Ülkü Ocakları Başkanı Çağlar Arabacı, MHP ve CHP Belediye Meclis Üyeleri, Akhisar sivil toplum örgütü temsilcileri, Mahalle muhtarları, İlçe Müftüsü Yusuf Eviş ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve nemini belirten Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, “Geleneksel aşure etkinliğimizde sizlerle yine bir araya geldik. Cenab-ı Allah birlik, beraberliğimizi bozmasın. Allah kabul etsin, hayırlı olsun” dedi. Yapılan duanın ardından aşure dağıtımı için kazanın başına geçen Koordinatör Ensivri, 2 aşure kazanının kapağını açınca aşçılar tarafından kazanlara yapılan Ay-Yıldız bayrak motifi ile karşılaştı.

ENSİVRİ VE UĞURLU ARASINDA BUZLAR ERİDİ Mİ?

Geçtiğimiz 29 Ocak Pazar günü Akhisar Milliyetçi Hareket Partisi ilçe teşkilatında başkan İbrahim Uğurlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından, Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri hakkında disiplin soruşturmasına karar verilmişti. 

O basın açıklamasında ilçe başkanı İbrahim Uğurlu; “Akhisar'ımıza yapılacak olan hizmetlere engel olmuş ve Akhisar ilçe teşkilatını hiçe saymıştır. Bu sebepten dolayı hakkında disiplin soruşturmasına yönelik yönetim kurulu tarafından karar alınmış olup Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl başkanlığına gönderilmiştir. Son olarak Türk milleti asil bir beydir beylerin ağası olmaz ülkücülük bir şereftir şerefin tavizi olmaz.” Diye açıklama yapmıştı.

BAHÇELİ’NİN MANİSA ZİYARETİ SONRASI

Öte yandan Uğurlu ve Ensivri, Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli’nin 4 Ekim 2017 günü Manisa’da Katı Atık Bertaraf tesisi açılışına katılmasından sonra bir araya gelmeleri de dikkatlerden kaçmadı.