Haber Merkezi - AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, Soma Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Kırkağaç Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi temel atma törenlerinin yanısıra Kırkağaç esnafı, ilçeye bağlı Bakır, İlyaslar ve Karakurt beldeleriyle Bostancı ve Alifakı köylerine yaptığı ziyaretlerle hızına yetişilemedi.

TANRIVERDİ BİR GÜNDE DOKUZ ETKİNLİĞE KATILDI

AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, bir dizi ziyaret ve temel atma törenlerine katılmak üzere gittiği Kırkağaç ilçesinde teşkilat mensupları, köy ve mahalle muhtarları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltının ardından Soma Şehirlerarası Otobüs Terminalinin temelini atan Tanrıverdi, ilçe halkından Süleyman Altınbay isimli bir vatandaşın oğlunun düğün merasimine katıldı. Soma’daki programını tamamlayan Tanrıverdi, pazarcı esnafını ziyaret ettikten sonra Kırkağaç Belediyesi Arıtma Tesisinin temel atma törenine katıldı. Tanrıverdi daha sonra sırasıyla Bakır, İlyaslar ve Karakurt beldeleriyle ilçeye bağlı Bostancı ve Alifakı köyünü de ziyaret etti. Bir günde dokuz etkinliğe katılan Tanrıverdi’nin hızına yetişmek mümkün olmadı.

“BÜYÜKŞEHİR YASASI MANİSA’YI KUCAKLAYAN BİR YASADIR”

Ziyaret ettiği beldelerde konuşan AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, “Manisa Büyükşehir oldu. Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte 30 Martta yapılacak yerel seçimlerde mahalle muhtarını seçeceğiz, Kırkağaç Belediye Başkanını seçeceğiz, belediye meclis üyelerini seçeceğiz ve en önemlisi de Büyükşehir Belediye Başkanını seçeceğiz. Yani köşkte oturan Cumhurbaşkanı ile köyde oturan Ahmet amca aynı haklara sahip olacak. Bu yasayla birlikte köylü gerçek anlamda milletin efendisi olmuş olacak. İnşallah İsmail kardeşimi ikinci dönem olarak tekrar seçeceksiniz. Beş yıllık görev süresi içerisinde yaptığı hizmetleri hepiniz yakından takip ettiniz ve biliyorsunuz. Bundan sonra Büyükşehir Belediyesinin büyük desteğini de alarak yapılacak büyük hizmetlerle Kırkağaç ilçemiz daha da güzelleşecek. Büyükşehir yasası ile köylerimiz ve beldelerimiz artık mahalle oldu. Kırkağaç ilçemizdeki mahallenin özelliği ne ise buraların da özelliği aynı oldu. Yani oradaki mahallelere hangi hizmet gidiyorsa buralara da aynı hizmet gelecek. Beldelerimiz bundan sonra hem Kırkağaç Belediyesinden hem de Büyükşehir Belediyesinden hizmet alacak. Bu yasa Manisa’yı kucaklayan bir yasadır. Bu yasayı çıkarırken insan merkezli hizmet odaklı anlayışla çıkardık. Hepiniz biliyorsunuz ki daha önce bu yasaya karşı çıkanlar şimdi bu yasanın faziletlerini, anlatmak üzere buralara ya geldiler yada geleceklerdir. Hani bu yasa ülkeyi bölüyordu? Hani bu yasa köy ve beldelerin kapanmasına ve hizmetlerin gelmesine engeldi. Şimdi bazıları bir durak iki oturakla sizleri kandırmaya çalışıyorlar. Sizlerin bunlara kanmayacağınızı biliyoruz.”dedi.

“TÜRKİYE’NİN GÜÇLENMESİNİ İSTEMİYORLAR”

30 Mart seçimlerinin öneminde de dikkat çeken Tanrıverdi konuşmasına şöyle devam etti; “Bu seçimler sadece yerel yöneticilerin seçileceği seçimler değil aynı zamanda Türkiye’nin geleceğinin belirleneceği seçimler olacaktır. Türkiye’nin güçlenmesini hazmedemeyenler bu seçimleri fırsat bilerek Türkiye’yi yüz üstü düşürmek istiyorlar. Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ak Parti iktidarının ayağını çelerek Türkiye’yi çökertmek istiyorlar. Eski kaos dönemlerine dönsün istiyorlar. Türkiye kapı kapı dilensin borç istesin ve borçla birlikte biz de buyruk verelim diyorlar. 30 Mart seçimlerini fırsat bilerek Türkiye üzerinde kirli oyunlar oynuyorlar. Ama ben biliyorum ki hemşerilerimiz bunların farkında ve inşallah bunlara bu fırsatı vermeyecek 30 Mart akşamı sandıklar açıldığında hem Kırkağaç’ta hem Manisa’da hem de Türkiye genelinde Ak Parti yüksek bir oyla seçimleri kazanacak işte o zaman Türkiye’nin düşmanlarının hevesleri kursaklarında kalacak. Siziler Recep Tayyip Erdoğan için dik dur eğilme millet seninle diye slogan atıyorsunuz ya işte onun içi dolmuş olacak. Sayın Başbakanımız dik durmasını sağlamış olacağız. Türkiye’nin itibarını korumuş ve Türkiye’nin geleceğini belirlemiş olacağız.”

MEMUR VE İŞÇİLER BULUNDUKLARI İLÇE SINIRLARI İÇERİSİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK

Belde belediyelerinde çalışan memur ve işçilerin kesinle hak mağduriyetine uğramayacağını ifade eden Tanrıverdi; “Burada işçi ve memur kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimiz biz ne olacağız diye düşünüyor olabilirler. Bu kardeşlerimiz Kırkağaç Belediyesinin memurudur işçisidir. Bundan sonrası için kadro fazlalığı varsa Büyükşehrin Belediyesinin işçisidir ve memurudur. Şunu da ifade edeyim ki, buralarda en yakın yerlerde oluşturulacak birimlerde çalıştırılacaktır. Bunu da işçi ve memur kardeşlerimizin özellikle bilsinler.”diye konuştu.
Soma ve Kırkağaç etkinliklerinde Tanrıverdi’ye, İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın, İl Kadın Kolları Başkanı Şule Uygur, İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Özkan ve partililer eşlik etti.