30 Mart yerel seçimleri öncesi AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi AK Parti Akhisar İlçe Teşkilatını ve ardından Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret ederek seçimlerde gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ziyareti yaptı.

Belediye Hizmet Binasında makamında Tanrıverdi’yi kabul eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı; son 10 yılda yapılan ve devam eden projeler hakkında bilgiler aktardı.

Burada bir açıklama yapan Tanrıverdi; “Akhisar’ın hak ettiği yatırımları alması ile daha büyük daha gelişmiş bir yerleşim merkezi ve ilçe olması sağlanacaktır. Tabiki yıllardır kangren olmuş sorunları var, öncelikle bunları çözmemiz lazım. Bu noktada işte bir çevre yolu bir tren yolunun kenara alınması kadar bunlar önemli sorun ve Akhisar’ı ikiye bölen, iki yakasını bir araya getirmeyen önemli çizgiler var. Dolayısıyla Akhisar’ın iki yakasını bir araya getirecek böyle doğru projelerin bir an önce gerçekleşmesi gerekiyor.

BÜYÜKŞEHİR AKHİSAR’I İHMAL ETMEMESİ GEREKİYOR

Manisa’nın Büyükşehir olması nedeniyle hizmetlerin çoğu Büyükşehir’den gelecek ve Büyükşehir’in Akhisar’ı ihmal etmemesi lazım. Çünkü Akhisar hem tarih kültür turizmi yönünden önemlidir, hem de tarım, hem de sanayi anlamında önemli bir yere sahiptir. Dolayısıyla önemini kavradığınız zaman Manisa’nın kalkınmasını ve gelişmesini sağlamayı hedeflediğimizde Akhisar’ı ihmal edemezsiniz. Bu açıdan Büyükşehir’in ihmal etmeyeceğini ve edemeyeceğini düşünüyorum. Ancak böyle bir ihmal söz konusu olursa biz Akhisar’ı ve Akhisar Belediyemizi yalnız bırakmayacağız. Bu anlamda merkezi hükümetten yapılması gereken destekleri bugüne kadar sağladığımız gibi bundan sonrası için de aynı şekilde sağlarız. Bir ilin yönetimi siyasi düşünce ile değil, gelişimi ile ancak idrak edilmelidir. Bu açıdan bir şehrin bir ilin gelişmesini hedeflediğimiz zaman elbette siyasi düşüncelerimizi bir tarafa bırakıp oraya yapılması gereken hizmetleri götürürsünüz.

SEÇİM PROJELERİMİZİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE HAVALE EDİYORUZ

Bu anlamda Akhisar için Büyükşehir çalışmalarında ortaya koyduğumuz büyük projelerimiz vardı. Kimi Akhisar Belediyesi ile işbirliği içerisinde yapacağımız, kimi Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız büyük hizmetler projelendirilmişti. Bu projeleri biz Büyükşehir Belediyesine havale ediyoruz. Bu projelerimizi uyguladıkları zaman kesinlikle kendilerine yönelik bir sözümüz olmaz ancak teşekkürümüz olur” dedi. Konuşmaların ardından Tanrıverdi, “Salih Hızlı’ya Sevilerimle” yazılı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan poster hediye etti.