Akhisarpress.com - Projesi hazır olan, kredi temininde zorluk çıkan Akhisar Arena Stadı tekrar belediye meclisine geldi. Tekrar Beden Terbiyesi ile protokol yapılması üzerine, yeni kredi alınmasına CHP gurubu ret, MHP gurubu çekimser oy kullandı. CHP ve MHP gurupları, Süper Lig maçları dışında müsabakaların oynandığı şehir stadı yerine yapılacak projenin açıklanmaması üzerine, “Rant Kapısı” olacağı gerekçesiyle karşı çıktılar.

Akhisar Belediye Meclisinin Şubat ayı gündeminin “Stadyum ve Kapalı spor salonu yapımı işinde kullanılmak üzere İller Bankasından kredi alınması” 6. maddesi üzerinde Başkan ve AKP Meclis gurubu evet oyu kullandı. 6 Kişilik CHP gurubu ret, 6. kişilik MHP gurubu da çekimser oy kullandı.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Salih Hızlı, “ Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü ile yaptığımız ilk protokolde, Biz Arena stadını ve spor salonunu yaptıktan sonra, Şehir Stadı bize verilecekti. Bu aşamada İller Bankası kredi kullanımında sonuca ulaşamadık. Bakanımızın da yardımları ile Beden Terbiyesi ile yaptığımız protokole ek maddeler koyarak, Bakanımızın yetkisinde olan ilk 10 milyon lira ile hazır olan projemizi ihaleye çıkarıp, yeni stadın inşaatına başlamış olacağız.” dedi. MHP gurubundan söz alan Osman Oktay, Necati İniş, CHP gurubundan İsmail Öktem, Turan Elmas, Tunay Özbek, Hüsnü Erer, yaptıkları konuşmalarda, ortak noktada birleştiler. Akhisar Şehir Stadı için bir çok projelerin şehirde dillendirildiğini, Otel, Cami, ve işyerleri olacağının herkes tarafından konuşulduğunu, Belediye başkanlığının kesin olarak bir projeyi meclis üyelerine bile açıklamadıklarını, Akhisar’da yeni bir stat yapımına karşı olmadıklarını, şehrin tam ortasındaki Şehir Stadının, şampiyon olduktan sonra Süper Lig kriterlerine uygun hale getirilebileceğini, çok zor durumda olan takımın tüm maçlarını dış sahalarda oynadığını belirttiler. Yeni stat için kredi alınması için yapılan oylamada, AKP 12 meclis üyesi ile başkan Salih Hızlı evet oyu kullanırken, CHP’li 6 üye ret oyu kullandı. MHP’li 6 üyede çekimser kaldılar.