AK Parti Akhisar Teşkilatı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katıldığı toplantıda Akhisarlı Sivil Toplum Örgütleri ve Muhtarlar ile akşam yemeğinde buluştu. Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı içerisinde bulunan Gölet Büyük Salon’da buluşan AK Parti heyetinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi ve Akhisar Belediye Başkan Adayı Salih Hızlı da katıldı.

BAKANIMIZ AKHİSAR’A 1000 KİŞİLİK YURT SÖZÜ VERDİ

Yeni yapılacak olan stadyumumuzun açılış nedeniyle Akhisar’a gelen Gençlik ve Spor Bakanımızın gelişi çok bereketli ve verimli oldu. Bunun yanında Sayın Bakanımız Akhisar’da yine 1000 kişilik öğrenci yurdu sözü verdi. İnşallah en geç 2014-2015 öğretim yılının ikinci dönemine yetiştirmeye çalışacak.

AKHİSARSPOR’A YENİ TESİSE DE BAKANDAN DESTEK

Bunun yanında yine Gölet alanında Gençlik ve Spor Bakanlığımızca yapılacak olan Gençlik Merkezimizin 15 Mart’ta ihalesi olacaktır. Bir de Akhisar Belediyespor’umuza tesis projesi hazırlamıştık, sayın bakanımız ona da destek sözü verdiler. Dolayısıyla öyle zannediyorum ki bu çok verimli bir ziyaret oldu, kendilerine çok teşekkür ediyorum.

BU KALABALIK BENİ GERÇEKTEN ÇOK HEYECANLANDIRDI

Allah’ımızın bir çok şeyi bahşettiği bir kentte yaşıyoruz, sizlerle bir arada olmak çok güzel. Burada Akhisar’ın fotoğrafını görmek çok güzel ve bu kalabalık beni gerçekten çok heyecanlandırdı. Hep birlikte nasıl bir kentte yaşadığımızın farkındayız. Bu şehir 5 Bin yıllık çok kadim bir şehir ve bir çokdeğer üretmiştir. Akhisar, tarihinde bir çok parlak dönemler yaşamış ve medeniyete ev sahipliği yapmış bir kenttir. Bizler de bizim dönemimizde aynı çağda yaşamış insanlar olarak hep birlikte bu Akhisar’ın hakkını vermeye çalışıyoruz. Bizim dönemimiz de geçmiş dönemler gibi anılsın istiyoruz ve o yüzden hep birlikte çalışıyoruz.

Ben Akhisar’da Belediye Başkanlığı yapmaktan büyük gurur duyuyorum. Böyle bir kentte Belediye Başkanlığı yapmak büyük bir onurdur. Bunun onurunu da her zaman yaşıyorum. Büyükşehir Yasası ile birlikte 86 köy ve 9 beldemizde hizmet alanına katıldı. Bu idari bütünlük öyle zannediyorum ki bizim gücümüze güç katacaktır. Bu idari yapı ile birlikte köylerimiz, beldelerimiz de bize güç katacaktır. İnşallah bütüncül bir planlama ile bir imar bütünlüğü ile meselelerimizi daha hızlı çözme imkanı bulacağız. Büyükşehir ile birlikte, Büyükşehir büyük işlerimizi yapacak, biz de bir nakış gibi bütün şehrimizi işlemeye başlayacağız.

AKHİSAR’IN VERECEĞİ KARAR ÇOK DEĞERLİDİR

Tabiki bir seçim arifesine konuşuyorum, birşeyi garantilemiş gibi konuşmuyorum ama bu Akhisar için böyle bir gerçeklik vardır. Kim kazanırsa kazansın bu böyle olacaktır. Ama tabi biz kazanmayı istiyoruz siyasetçi olarak, dolayısıyla bu bizim sanırım hakkımız. Ama tabiki yine de sonuçta bunların takdiri yüce Akhisarlılara aittir. Onların verecekleri karar bizim için çok saygıdeğerdir ve çok değerlidir.

TURİZMİ AKTİF HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Akhisar’ımız bir turizm kenti, hepimizin bildiği gibi çok ciddi bir turizm potansiyelimiz var ama bir türlü bunun karşılığını sektörel olarak bulamıyoruz, inşallah 2011 yılında yaptığımız kazı ruhsatı ile birlikte turizmi de aktif hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

HİZMETTE DEVAMLILIK ESASTIR

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir; “2002 yılında sonra Türkiye’de bir siyasi istikrar sağlandı. Siyasi istikrar ile birlikte ekonomik istikrar sağlandı. Ekonomik istikrarın sağlanması sonucu Türkiye büyümeye başladı, Türkiye değişti, gelişti ve büyüdü. Türkiye büyüdükten sonra hizmet olarak yağmaya başladık.

Biliyorsunuz 2002 yılından önce ve biz iktidara gelene kadar, köy hizmetleri ile köylerimize hizmet getiriyorduk. Ama biz geldik kanunu değiştirdik, İl Özel İdaresi ile köylerimize hizmet getirmeye başladık. İl Genel Meclislerimiz, köye hizmet götürme birlikleri ile beraber köylerimizi adeta güzelleştirdik, adeta şehirde ne varsa köylerimizde de o imkanları sağlamaya çalıştık.

Tabiki AK Parti’de durmak yok diyoruz, hizmette devamlılık esastır diyoruz, daha güzeline layıksınız diyoruz ve bu yüzden Büyükşehir Yasası’nı çıkardık” dedi.

ARTIK MANİSA DEYİNCE AKLIMIZA 17 İLÇEMİZ GELİYOR

AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi; “Manisa’mızı Büyükşehir yaparak bir tarih yazdık. İnşallah Akhisar Belediyemiz ile Büyükşehir Belediyemizi el ele tutuşturacağız, aynı dili konuşan, aynı duyguyu paylaşan iki belediye başkanı olarak hem Akhisar ilçemizin kalkınması, büyümesi, güçlenmesi ve gelişmesi adına hizmetlerimizi ortaya koyacağız, hem de Manisa geneli kalkınmamızı ve güzel hizmetlerimizi ortaya koyacağız. Artık Manisa deyince aklımıza 17 ilçemiz geliyor. İlçelerimizden her birinin sınırları genişledi, köylerimiz beldelerimiz mahalle oldu. Dolayısıyla merkezdeki mahallelerimiz hangi hizmeti alıyorsa, şimdi köy ve belde dediğimiz yerleşim merkezleri de aynı hizmetleri alacaktır. Özellikle alt yapı hizmetlerini ve toplu taşıma hizmetlerini ayrıca mezarlık ve itfaiye hizmetleri gibi büyük hizmetleri, büyük yolların, büyük meydanların yapımları gibi büyük hizmetleri Büyükşehir Belediyesi verecek. İnşallah bu noktada bilgimiz var, birikimimiz var, tecrübemiz var ve büyük ustamız Recep Tayyip Erdoğan’dan 5 yıl boyunca yerel yönetimlerde en yakınında çalışan birisi olarak ki İstanbul’da yaptıkları 1994 seçiminde seçildikten sonra yaptıklarını biliyoruz. İşte ondan öğrendiklerimizi inşallah Manisa’ya taşımış olacağız” dedi.

VATANDAŞLARIMIZ VE MİLLETİMİZ, AK PARTİ DAVASINI YÜREĞİNDE TAŞIYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç; “ Sizlerin de uzun zamandır beklediğiniz gerçekten Akhisar’a yakışacak olan stadımızın Akhisar Stadının temellerini attık. Biliyorsunuz bir de yanında 2 Bin kişilik bir spor salonu inşaatı da var, o da çok kısa bir süre içerisinde ümit ediyorum ki tamamlanacak ve şuanda Süper Lig’de başarılı adımlarla ilerleyen Akhisar’ın güzel bir şekilde temsili noktasında iyi bir imkan sağlayacak diye düşünüyorum.

Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum, akşamın bu saatinde dinlemek ve bizlerle beraber olmak için buraya geldiğinizden dolayı teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Bu birlik ve beraberliğin ancak ve ancak tek bir sonucu olur, o da çok güçlü bir şekilde sizlere hizmet etme, sizlerin taleplerini gerçekleştirme ama aynı zamanda belediyeciliğin de en üst seviyede temsilini sağlama ve yerine getirmek için ümit ediyoruz ki 30 Mart akşam Hüseyin Tanrıverdi beyi Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevlendireceksiniz. Salih bey de onunla beraber çalışması için tekrar görevlendireceksiniz, böylece hem Büyükşehir Belediyesi hem ilçe belediyesi olarak sizlere çok güzel hizmetler sunacağına inanıyoruz.

Bugün bilmiyorum takip etme şansınız oldu mu; Başbakanımızın Malatya mitingi vardı. Muhteşem bir miting oldu, şuanda bildiğim kadarıyla basında da çok geniş bir yer aldı. Muhteşem bir kalabalık vardı, vatandaşlarımız ve milletimiz, Genel Başkanımızı, Başbakanımızı ve AK Parti davasını yüreğinde taşıyor. Zaten AK Parti milletimizin yüreğinden çıkmış bir partidir, sizlerin kurduğu bir partidir. İlkeleri ve duruşu sizler tarafından belirlenmiş olan bir parti ve şunu hiçbir zaman unutmayın, Genel Başkanımızın ve Başbakanımızın bize olan talimatı, almış olduğumuz milli iradeyi temsil görevini her ne olursa olsun sonuna kadar sürdürmek ve her şart altında sizlerin bizlere vermiş olduğu bu görevi ne olursa olsun ifa etmektir. Hiçbir zaman sizlerden aldığımız emaneti yere düşürmedik, bundan sonra da düşürmeyeceğiz.

FARKLI ŞEKİLLERDE ÖNÜMÜZE ENGELLER KONULDU

AK Parti çok zor yollardan geçti, çok zorluklar atlattık. Biz parti olarak bunların hepsine göğüs gerdik ve nede göğüs gerdik. Çünkü biz milletin iradesi olduğunu milletin verdiği görevle işbaşında olduğumuzu her zaman dile getirdik. Farklı şekillerde önümüze engeller konuldu. Bizler hepsini aştık, birlikte ve beraber olarak. Sizler de burada şuanda, çok güzel bir birliktelik sergiliyorsunuz. Bir araya geldiniz ve burada sizlere hizmet etmek için yola çıkmış olan yerel belediyecilik noktasında sizlerin hizmetine tabi olan kardeşlerinizi bağrınıza bastınız ve onlara bugün burada destek verdiniz.

12 YILDA 2023’ÜN TEMELLERİNİ OLUŞTURDUK

İnanıyorum ki 30 Mart akşamı çok güzel bir başlangıcın, başlangıç diyorum çünkü bugüne kadar 12 yıla yaklaşık AK Parti iktidarının hizmeti belli bir temeli oturttu. Biz ne diyoruz, 2023 yılında Cumhuriyetimiz 100 yaşına geldiğinde dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına gireceğiz. Bunları yapabilmek için temelleri oluşturduk. 2002’de iktidarı ele aldığımızda kişi başına düşen milli gelir 2 Bin 500 dolar civarındaydı; şuanda 10 Bin doları geçmiş durumdadır” dedi.