Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Akhisar’a gelerek Ak Parti’nin 2. Seçim koordinasyon bürosunun açılışına katıldı.

Milli Egemenlik Meydanında Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Ak Parti İl Başkanı Murat Baybatur ve İlçe Başkanı İ. Hakkı Şenyiğit tarafından karşılanan Bakan Işık, Belediye Başkanlığı makamında ağırlandı.

Sanayi Bakanı Işık,; Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur ve ilçe Başkanı İ. Hakkı Şenyiğit ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda ön konuşmayı Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı yaptı. Başkan Hızlı, “Öncelikle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık’ı Akhisar’ımızda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Burada oldukları için teşekkür ediyoruz kendilerine. Biliyorsunuz 30 Mart’ta bir yerel seçim var bu seçim öncesi sayın Bakanımız Akhisar’ı ziyaret ediyorlar. İnşallah Akhisar’ımız ile ilgili bakanlığımızın çalışmaları olacak .Akşama iş adamlarımız ile bir toplantısı olacak. Sonrasında da bir beldemizde birlikte bir seçim kampanyası yürüteceğiz inşallah bu toplantımızın Akhisar’ımız için hayırlı ve bereketli geçmesini diliyoruz. Tekrar sayın Bakan’ımızı Akhisar’da görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.’ Diye konuştu.’ Diye konuştu.

Toplantı öncesi Akhisar hakkında kısa açıklamalarda da bulunan Bakan Işık, “Bende Akhisar’da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum Akhisar bizim bakanlığımız açısında da önemli bir yer sanayileşmede de önemli bir yer almış ilçemiz. Şuanda Organize Sanayi Bölgesi doluluk açısından %94 noktasına gelmiş bir bölgemiz. Şimdi zeytin ve zeytin yağı ihtisas bölgeleri ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bununla ilgili çalışmalarız imar planlarının onayı noktasında şuanda ve onay gerçekleştirildikten sonra diğer işlemlerimizi de hızlı bir şekilde gerçekleştirip bir İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni Akhisar’da kurmak istiyoruz. Bununla ilgili süreci bitirip Akhisar’da faaliyete geçmesini arzu ediyoruz. Bununla ilgili de biz bakanlık olarak bu OSB çalışmasını destekliyoruz. Biliyorsunuz ki zeytin yağı bizim açımızdan çok önemli stratejik bir ürün bu ürünün gerekli dünya pazarlara en yüksek katma değer ve kalitesinde sunulması ulaştırılmasını sağlamak için bakanlığımızca desteklerimiz ve çalışmalarımıza devam ediyoruz ve bu noktada her zaman sanayicimizin yanındayız. Bugün yine arkadaşlarımız ile konuşup almamız gereken ilave bir tedbir ve bilgi varsa bunun üzerinde de bir çalışma sürdüreceğiz." dedi.

Toplantı çıkışında, belediye önünde toplanan öğrenciler ve vatandaşlar ile sohbet eden Bakan, ardından Ak Parti’nin Akhisar’daki 2. Seçim koordinasyon merkezinin açılışını gerçekleştirdi.