Mustafa ÖZDEMİR (Akhisarpress.com) - Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Sakine Öz’ün katılımlarıyla öğretmenler gününü ve Kadına Yönelik Şiddete mücadele günü ile ilgili basın açıklaması yaparken, Öz, Bülent Arınç'a da göndermede bulundu.

Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı A. Vehbi Bakırlıoğlu; “Tüm toplumu yetiştiren, vatandaşlarımıza yurttaş olmayı, Cumhuriyeti, demokrasiyi, bilimi ve tarihi öğreten öğretmenlerimiz, bir toplumdaki en önemli ve en kıymetli mesleğin sahibidirler. Öğretmenine kıymet vermeyen bir toplum ilerleyemez, gelişemez.Ancak ülkemizde, toplumun tüm kesimlerini yetiştiren öğretmenlerimize, devletin en büyük kıymeti vermesi gerekirken, bugün öğretmenlik mesleği acıdır ki, hak ettiği değeri görememektedir. Öğretmenlerimizin, mutlu olması, kafasının dinç olması gerekir. Öğretmenlerimize, kendilerini geliştirecek maddi ve manevi imkanlar sağlanmazsa bu sadece öğretmeni değil, yetiştireceği toplumu, toplumun her bir ferdini tek tek etkiler. Çünkü; bir doktorun eksikliği bir hastaya, bir mühendisin eksikliği ürettiği aleti kullanana etki ederken, öğretmenlerimizin eksikliği bütün topluma etki eder. Bu nedenle, en çok öğretmenlerimizin üzerine titrenmesi, özlük hakları açısından öğretmenlerimizin en üst noktada tutulması gerekir.

Bu gün öğretmenlerimiz fakirlik sınırının altında ücretler almaktadır. On binlerce öğretmenimiz seçim öncesi verilen tüm vaatlere rağmen atanmamış, kandırılmışlardır. Ülkemizde atanamadığı için girdiği bunalım sonucu intihar eden 36 öğretmenimizin olması bizler için büyük bir üzüntü ve utanç kaynağıdır. Avrupa'daki meslektaşlarından daha fazla çalışıp, karşılığında daha az ücret almalarına rağmen Milli Eğitim Bakanına bir türlü yaranamayan öğretmenlerimiz bırakın takdiri hakarete varan açıklama ve uygulamalara maruz kalmışlardır. Bütün itirazlarımıza rağmen uygulamaya konulan 4+4+4 yeni eğitim sistemindeki sıkıntılar ortadadır. Altyapının, fiziki koşulların eksikliğine rağmen uygulamaya geçen ve hiçbir şekilde bilimsel bir anlayış ile ortaya konulmamış bu sistem, velilerimiz, öğrencilerimiz için olduğu gibi, öğretmenlerimiz için de dert+dert+dert sistemi olmuştur. Bu sistem ile, okullarımızın nitelik sorunları, bölgeler arası dengesizlikler, finansman eksikliği gibi sorunlar hala çözülmemiştir, çözülemeyecektir de. Ancak bu yanlışlarla dolu sistemin içerisinde, bizlerin bir tek umudu vardır, o da öğretmenlerimizdir.Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü, Cumhuriyetimizin ve demokrasinin teminatı öğretmenlerimizin eseri olacak olan aydınlık geleceğe olan inancımla yürekten kutluyor, en derin saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Sakine Öz, Akhisar’da önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmenler Günü, Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü ve Muharrem İnce’yi eleştiren Bülent Arınç’a göndermelerde bulundu.

Konuşmasına 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlayarak başlayan Sakine Öz CHP Akhisar İlçe Teşkilatında yaptığı açıklamada; “Görev yapmakta olan, atanamamış, emekli olmuş bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Sorunlarının olduğunu elbette biliyoruz. 4+4+4 ile eğitim sistemi, sistem olarak tepe taklak çevrilmiş durumda, gün itibariyle gittiğimiz yerlede görüyoruz ki, öğretmenlerin sosyal yaşamlarını da sınırlar hale getirmişlerdir. Bazı yerlerde öğretmenler lokallerinin artık kapatıldığını öğrendim. Kar etmeyen, kazanç getirmeyen yerler olduğu için, kapatıldığını öğrendim. Bunlar örgütlü çalışan AKP iktidarının bir başka oyunudur. Asla bu oyunlara öğretmenlerimiz ve halkımız taviz vermeyecektir.” Dedi.

Yarın ki Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele ve Dayanışma Günü hakkında CHP Genel Merkezinin gönderdiği basın açıklamasını okuyan Öz; 25 Kasım 1960 Dominik Cumhuriyeti, Patria, Minevra ve Maria Teresa adlı üç kız kardeş dikdatörlüğe karşı mücadele ederken, tecavüz edilerek sonra vahşi bir şekilde katledildiler. “Araba kazasında” öldükleri söylendi, onlar anısı, özgürlük ve insan hakları için verdikleri mücadele, kadın hareketinin bir sembolü haline geldi.

Biz barışa ve huzura evet diyoruz. Yıllardır emek ve demokrasi mücadelesi ile kadın özgürlük mücadelesinin birbirinden ayrılamaz olduğu bilinciyle, kadına yönelik her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşı mücadeleyi yürütmeye devam ediyoruz. Belleğimizi diri tutmak ve bize dayatılan bunca şeyin altında ezilmemek için “böyle gelmiş böyle gider” diyenlere karşı, “yeter artık” diyen kadınların yaşamlarını kendi yaşamlarımıza katıyoruz. Bizler kadına yönelik şiddete karşı verdiğimiz mücadele, umudu inancı ve güveni örgütlemek amacıyla “kelebekler özgürdür” diyoruz.

Öte yandan CHP Milletvekili Sakine Öz, geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce arasında yaşanan, “cinsel taciz” iddiası ile ilgili Akhisarpress.com’a özel açıklamalarda bulundu.

Öz; “Ben Cumhuriyet Halk Partsinin kadın Milletvekili olarak, Bülent Arınç’ın, Muharrem İnce ile ilgili yaşadığı diyaloğu şiddetle kınıyorum. Çünkü Bülent Arınç, Muharrem İnce ile ilgili henüz daha karar verilmemiş, davalık durumdaki olan bir süreçteki durumu meclis kürsüsünde söylemesinin, kendisinin artık gensoru haricinde bir gündem maddesi yaratarak, böyle bir konuyu gündeme getirmiş olmasını şiddetle kınıyorum. Gensoruya cevap vermesi gerekirken, farklı konularda gündem yaratmak için, birilerine çamur atmayla ilgili sözlerini doğru bulmuyorum. Bülent Arınç’a da büyük siyasetçi olarak yakıştıramadığımı söylemek istiyorum.” Dedi.