Akhisar Saadet ve Büyük Birlik Partisi İlçe Teşkilatları Milli İttifak Vekillerini yerel basın mensupları ile bir araya getirdi.

Akhisar yerel basın mensupları ile Milli İttifak Manisa Milletvekili Adayları Dayıoğlu Kasabında düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Düzenlenen etkinliğe Milli İttifak Milletvekili Adaylarından Murat Sancak, Süleyman Avcı, Abdullah Yılmaz katılırken, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ali Uysal, Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu Başkanı Metin Bulduk ve yönetim kurulu üyesi Hasan Çağlak, Akhisar Saadet Partisi İlçe Başkanı Fikret Aysu, Yönetim kurulu üyeleri Hakkı Kuzum, Kırkağaç Saadet Partisi İlçe Başkanı Ahmet Koçak, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi (MYK) Tuncay Özfidan, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi üyeleri ile birlikte Gençlik Kolları Üyeleri de katıldı. Ayrıca herkesin yakından tanıdığı Tahsin amca yani Tahsin Şen’de etkinliğe katıldı.

İlk olarak Akhisar Saadet Partisi İlçe Başkanı Fikret Aysu konuşmasını gerçekleştirdi. Aysu yapmış olduğu konuşmasında; “7 Haziran deki seçim için vaatlerimizi basınımıza duyurmak ve vekillerimizi tanıtmak için bir araya geldik. Davetimizi katıldığınız için hepinize teşekkür ederiz.” Dedi.

SORUMLU ERDOĞAN

Milletvekili Adaylarından Abdullah Yılmaz oyların bölünmemesi için milli ittifak yaptıklarını dile getirdi. Ayrıca Abdullah Yılmaz; “Hedefimiz %10 barajını geçmek ve buna da inanıyoruz, geçeceğiz. Barajında doğru olduğunu düşünmüyorum. Oylar bölünmesin diye Büyük Birlik Partisi (BBP) ile ittifak yaptık. Hükümet zamanında Büyük Ortadoğu Projesinden sürekli bahsediyordu. Ama bu projenin sonu kan ve sorumlusu da Erdoğan. Bizim vatanımız olmazsa yaşamamız imkansız.” Dedi.

BARONLAR DEVREYE GİRMEZSE GİDİŞATI DEĞİŞTİRECEĞİZ

Milletvekili Adaylarından Süleyman Avcı milli ittifak ile barajı geçeceklerine kesinlikle inandıklarını dile getirdi. Ayrıca ulusal basında fazla yer alamadıklarını ama Akhisar yerel basınının ilgisinden ve halkın ilgisinden memnun kaldıklarını dile getirdi. Süleyman Avcı aynı zamanda; “Ülkemizin iki güzide partisi olarak bir araya geldik. Adaylarımız Türkiye’nin her yerinde ilmek ilmek dokuyor. Ulusal basında fazla yer alamasak da Akhisar yerel basınının ilgisinden dolayı teşekkür ederiz. Akhisarlının ilgisinden de memnunuz. Milli ittifak ile barajı kesinlikle aşacağız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyen iki parti olarak çok iyi çalışıyoruz. Bu son süreçte algılar üretilmez, baronlar devreye girmezse 7 Hazirandan sonra ülkemizin kurtuluşuna katkımız olacak. Sonrasında da adım adım iktidara yürüyeceğiz. Artık insanların yeter dediği zamanda sahaya çıktık. İnsanların desteği bize övünç kaynağı oldu. 7 Haziranda milli ittifakın hayırlı olacağına inanıyorum.” Dedi.

İSMİ ADALET OLAN PARTİ, ADALETSİZLİĞİN DANİSKASINI YAPIYOR

Milletvekili Adayı Murat Sancak hükümete yüklendi ve adının adalet olduğunu fakat adaletsiz bir yönetim sergilediğini bildirdi. Murat Sancak ayrıca AK Parti’nin Güneydoğu’ya söz verildiği için başkanlık sistemini savunduğunu dile getirdi. Aynı zamanda Sancak; “Maalesef Türkiye iyi yönetilmiyor. Çok başlılık var. Devlette iki başlılık olamaz diyorlardı ama şimdi ne yapıyorlar. 3 tane projeleri var, çözüm süreci, paralel ve başkanlık bunları bilmeyen kalmadı. Anayasa söylemleri politiktir samimi bulmuyoruz. Başkanlık sistemi diyorlar. Nasıl bir şey olduğunu da bilmiyoruz. İşi bilmeyenler başkanlık sistemini dile getiriyor. Güneydoğuya verdikleri sözden dolayı başkanlık sistemi diyorlar. Bütün bürokratlar denetlenebilir ve hesap verebilir. Ama bunu nedense kabul etmiyorlar. Cumhurbaşkanı söylüyor herkes yerine getiriyor. Hani hukuk devletiydik. Milli irade diyorlar, millete doğruyu söylemiyorlar. Düne kadar Ergenekon, Balyoz, Sarıkız davaların savcısıyız, takipçisiyiz diyorlardı, ne değişti de tutumları değişti. Çok tutarsızlar. İsmi adalet olan parti, adaletsizliğin daniskasını yapıyorlar. Devletin her türlü imkanını kullanıyorlar. Medyada destek vermeyene baskı yapıyorlar” Dedi.

CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİN, OTUR OTURDUĞUN YERDE

Milletvekili Adayı Murat Sancak aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi ve eşit davranmadığını dile getirdi. Murat Sancak; “Bu millet seni Cumhurbaşkanı seçti otur oturduğun yerde. Millet seni seçti herkesi kucaklaması gerekirken, ayrıştırıyor. Cumhurbaşkanı miting meydanlarında AK Parti için destek istiyor. Adalet mi bu? Hukuk mu bu? İşçilere miting de ne dediğini iyi hatırlıyoruz. Milli ittifak zamanında taşeron olmayacak herkes kadroda olacak.” Dedi.

TARIM DESTEKLENECEK

Murat Sancak yaptığı konuşmasında seçim vaatlerini de anlattı. Tarıma ve çiftçiye ayrı bir önem verdiklerini dile getirdi. Sancak; “Tarım ve Hayvancılık Kurumu kuracağız. Çiftçimiz için gerekli düzenlemeleri yapacağız. Tarım ve Hayvancılık Fonu kuracağız. Faizsiz istedikleri kadar kredi almaları için çaba sarf edeceğiz. 

RANT EKONOMİSİ VAR

Yanlış ekonomi yürütüldüğünü ve rant ekonomisinin olduğunu dile getiren Murat Sancak; “Bu gün rant ekonomisi var. Sermaye ülkemizden kaçıyor. Yatırım olmazsa işsizlik olur, tüketim toplumu oluruz. Gelir dağılımındaki adaletsizliği düzelteceğiz.” Dedi.

YENİ EVLENENLERE 50.000 TL KREDİ

Boşanmaların çoğaldığını dile getiren Murat Sancak, değerlerin yozlaştırıldığını ve yeni evlenecek çiftlere 50.000 TL destek verileceğini ve faizsiz 10 yıl sonra ödenmesinin sağlanacağını söyledi. Eğer evlenen çiftler 3 çocuk yapmış ise o paranın bağışlanacağını söyledi. Milleti borç batağına batırdıklarını dile getirdi. 

KURAN- KERİM’İ PROPAGANDA ARACI YAPIYORLAR

Cumhurbaşkanının Kuran-ı Kerim’i miting meydanlarında propaganda aracı olarak kullandığını dile getiren Murat Sancak; “Cumhurbaşkanı da herkeste ibadetini Allah için yapmalıdır. Ahmet Davutoğlu sabah namazına gidiyor, basın çekiyor ve reklam yapıyorlar.” Dedi. 

DİYANET BAĞIMSIZ DEĞİL

Basın mensupları tarafından Murat Sancağa Cumhurbaşkanının mitinglerde Kuran-ı Kerim’i göstermesine muhalefet partileri tarafından büyük tepki verildiğini ve HDP’nin sessiz kalan Diyanet İşleri Başkanlığına tepkisi üzerine Diyanet İşlerini kaldıracağı hatırlatıldı. Konu hakkında düşünceleri sorular Sancak; “Kuran-ı Kerim siyaset için propaganda için kullanılmamalı. Buna sessiz kalan Diyanette yanlış yaptı ama ne yapsın bağımsız değil normaldir.” Dedi.

Aynı zamanda Milletvekili Adayları sandık güvenliği için gerekli düzenlemelerin ve önlemin alındığını dile getirdiler. Yüksek seçim kurulunun adaletli davranmadığını ve AK Partinin devletin tüm imkanlarını kullandığını söyledi. Milli ittifakın projelerini diğer partilerin beyinlerinin kaldıramayacağını iddia ettiler. Esnafın AVM’lerden dolayı sıkıntıda olduğunu dile getirdiler ve Milli ittifak iktidarında AVM’lerin şehir dışına alınacağını söylediler. Apartman altından AVM’lerin kaldırılacağını dile getirdiler. Yeni yatırım yapacaklara da 3-5 yıl vergi alınmayacağını dili getirdiler. Murat Sancak, Bülent Arınç’ın Melih Gökçek için söylediği “Ankara’yı parsel parsel sattı” sözüne atıfta bulunarak; “Parsel parsel sattı dedikleri adamlarını koruyorlar” dedi.

SEÇMEN NEDEN MİLLİ İTTİFAĞI SEÇSİN?

Basın mensuplarının sorusu üzerine seçmenin neden milli ittifak yani Saadet Partisine oy vermesini sorması üzerine Milletvekili adayları ve yöneticileri, çiftçi için, emekli için, AVM’ler yüzünden ezilen esnaf için, adaletsizlik için, sadece bize oy verin demediğimiz için, iktidar zamanında vatandaşı en rahat şekilde yaşattığı için, tarihimiz için, milli ittifakta birleşen partiler olarak yerel seçimlerde ve genel de hiç kavga etmediğimiz için, Allah rıza için çalıştığımız için, hakkın hukukun mazlumun yanında olan ve geçmişi temiz olan iki parti olduğumuz için, geçmişte yaptıklarımız gelecekte yapacaklarımızın teminatı belirleyicisi olduğundan tercih etsinler dediler. Ayrıca, milli ittifakın yeni adı ve adresi olduğunu iddia ettiler.