Akhisar’lı esnafı ziyaret eden Şekerci, Esnafın kendisini güler yüzle karşılayıp ilgili davranmasının mutluluk verici olduğunu belirtip, “Amacım ciddi anlamda hem birey hem de işletmeci olarak insanları dinlemek ve nasip olur da göreve gelirsek sorunların ne olduğu bilmek. Şimdiye kadar çok olumsuz bir tepkiyle karşılaşmadım, Akhisar’ın her bir bireyi çok mütevazı ve gördüm ki Akhisar için hizmet istiyorlar. Parti ayrımı yapmıyorlar bu da ziyaretlerimizin en mutluluk verici yönü.” İfadelerini kullandı.

Akhisar’da hemen her caddeyi her esnafı ziyaret eden Şekerci, son güne kadar ziyaretlerine ara vermeden devam edeceğini belirtti.

REMZİ ŞEKERCİ KİMDİR?

1967 yılında doğan Remzi ŞEKERCİ, İlk Öğrenimini Akhisar'da tamamladıktan sonra Fransa'da yaşayan babasının yanına yerleşerek liseyi ve Yüksek Tekniker Lisansını orada tamamladı. Evli, 4 çocuk babasıdır.

1987 yılında, babası Mehmet ŞEKERCİ'nin öncülüğünde kurulan Fransız-Türk Kültür ve Spor Derneğinin başkanlık görevini uzun yıllar icra etti.

Fransa'da, önce başkan yardımcısı, ardından başkan olarak atandığı ve hala üyesi olduğu MÜSIAD Paris’in (Müstakil İş Adamları Derneği) ilk Kurucularındandır.

Aynı zamanda, DEIK (Dış Ekonomi İlişkiler Kurulu) üyesidir ve faaliyetlerini sürdürmektedir.

2015 yılında Fransa'da bir ilki gerçekleştirerek, eşitlik ve adalet partisi olan PEJ partisinin kurucu üyesidir.

UETD, Avrupa Türk Demokratlar Birliği yönetim kurulunda görevler almıştır.

Siyaseti en üst perdeye taşımayı başararak, Fransa'nın 2017 seçimlerinde bugünün Fransa ekonomi bakanı olan Bruno Lemaire'e rakip olarak milletvekili Aday Adayı olmuştur.

20 yılı aşkın süredir Fransa'da varlığını sürdüren ve Birleşmiş Milletler Avrupa konseyi katılımcı statüsüne sahip olan ve aynı zamanda UNESCO üyesi olan COJEP Uluslararası Adalet, Eşitlik ve Barış Konseyi kurucu üyesi olarak sayısız faaliyetlerde bulunmuştur ve devam etmektedir.

Fransa’da, 2017 yılında kurduğu ATIK Paris (Avrupa Türk İşadamları Konseyi Derneği) başkanlık görevini yürütmektedir.

30 yılı aşkın bu süreçte, Paris Türk Büyük Elçiliğinin ve Başkonsolosluğunun öncülüğünde, Türkiye’yi Fransa'da farklı kurum ve kuruluşlarda en iyi şekilde temsil etmiştir. Ayrıca, bu zaman diliminde, ülkemizin önderleri olan Cumhurbaşkanlarımızı, Başbakanlarımızı, Bakanlarımızı ve Milletvekillerimizi asla yalnız bırakmayarak hizmet etmiştir.

Böylece, uzun yıllar hem Türkiye hem de Fransa siyasetiyle içiçe yaşayan Remzi ŞEKERCİ, Avrupa’da türk halkının da sesi olmuştur.

Bugün ise vatan ve millet sevgisi ağır basarak eşi ve çocuklarıyla birlikte Türkiye'ye yerleşmiştir. Ulu önderimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün "Yurt sevgisi ona hizmetle ölçülür." sözünü kendine ilke edinerek Avrupa'da edindiği bütün bilgi ve birikimini artık Türkiye'de, Türk bayrağının altında, kendi milletine hizmet ederek kullanma kararı almıştır. Bu amaç ve bilinçle kendi öz vatanına, Ülkemize, Akhisar’ımıza geri dönmüştür.

İNSTAGRAM’DA TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

TWITTER’DA TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN