CHP'de, TBMM Başkan adaylarının ardından, Grup Başkanvekilleri de belli oldu. CHP grubunda yapılan seçimde, geçen dönemde de Grup Başkanvekili olan Levent Gök ve Engin Altay, yeniden bu göreve seçildi. Üçüncü grup başkanvekili ise Kurultay’da delegenin büyük desteğini alarak Parti Meclisi’ne giren ve ardından önseçiminde Türkiye rekoru kıran Manisa Milletvekili Özgür Özel oldu.  CHP Grup Toplantı Salonu'nda yapılan oylamada tüm adaylar 116’şar oy alarak CHP Grup Başkanvekili seçildi. 

CHP’li Özgür Özel Grup Başkanvekili seçilmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi:

"Genel Başkanımızın takdiri, milletvekillerimizin oyları ile seçilmiş olduğum Grup Başkanvekilliği görevi benim için büyük bir onurdur.  Omuzlarımda büyük bir sorumluluk taşıdığımın farkındayım. Sorumluluğum ağır; ancak bana verilen bu görevi layıkıyla yapacağımdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. TBMM Genel Kurullarında ve tüm çalışmalarımızda, Cumhuriyetle yaşıt partimin, tabanımızın yanı sıra bize oy veren, vermeyen herkesin sesi olacağım. Aslında bugün yapılan seçim Cumhuriyet Halk Partisi'nin gençlere duyduğu güveni bir kez daha göstermiştir. Manisalı hemşerilerimin  yüzünü hiçbir zaman kara çıkarmadım. Manisa’nın her sorununda, hemşerilerimin her derdinde gücüm yettiğince, yanlarında oldum. Beni bu onurlu göreve layık gören tüm milletvekili arkadaşlarıma ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum. " 

Özgür Özel Kimdir?

Manisa'da 1974'te doğan Özel, Bornova Anadolu Lisesi ve Manisa Lisesi'ndeki öğreniminin ardından Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni bitirdi. 1999'da eczacılığa başlayan Özel, Manisa Eczacı Odası'nda bir dönem genel sekreterlik, iki dönem de oda başkanlığı yaptı. Daha sonra Türk Eczacılar Birliği’nde Genel Sekreter olarak görev yapan Özel, 2011 Genel Seçimlerinde CHP Manisa Milletvekili seçildi.  Özel; 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerde Manisa’dan milletvekili seçilerek, yeniden Parlamento’ya girdi.