Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Basın Sözcüsü Selin Sayek Böke birlikte, Uğur Dündar'ın sunduğu Halkın Arenası isimli canlı yayınlanacak program için Akhisar'a geldi. Program öncesi Özel ve Böke ilk olarak CHP Akhisar İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin ve yönetim kurulu üyeleri ile partili üyeler tarafından karşılanan Özel ve Böke burada birer basın açıklaması yaptı. İlk olarak söz alan CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, gün içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın futbol zirvesinde yaptığı açıklamalara cevap verdi. 

Özel yaptığı açıklamada; "öncelikle sayın Genel Başkan Yardımcımızın burada olması hepimize büyük gurur vermiştir. ben de bu anlamda kendisine sizlerin şahsında bir kez daha hoş geldin diyorum. Aslına bugün benim nöbet haftam Ankara'da olmam gerekiyor, ama bu program için buradayım. bu haftada Türkiye'nin çeşitli yerlerinde görev yapacağım. 

Ama bu sırada Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu haftaki bugün yapılan Uluslararası 2. Futbol Zirvesinde ve bugün Haliç Kongre Merkezinde bir konuşma yaptı. Maalesef konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanı, futbol gibi bu ülkenin zor zamanlarında ülkeyi birleştiren hepimizin ortak olarak bir yandan sporu desteklerken bir yandan stresimizi attığımız ayrılıklarımızı unuttuğumuz bir anlamda, bir takıma her partiden gönül verenler oluyor. Tribünleri bölmek doğru değil, futbolu siyasete alet etmek doğru değil ama bütün siyasetini kutuplaştırma, ötekileştirme üzerine kurmuş olan Sayın Cumhurbaşkanı bugün ki futbol zirvesinde Sayın Genel Başkanımız için onun jübile zamanı geldi, şu kadar maç yaptı kaybetti gibi üstten küçümseyici taraftarsız bir Cumhurbaşkanına yakışmayan ve futbolu siyasete alet etmeye çekinmeyen bir konuşma yapmıştır. bunu Cumhuriyet Halk Partisi olarak kınadığımızı ifade etmek isteriz. Ve yapacağı benzetme illa spora dahi ise o bugüne kadar şu kadar maç kazandım demesin 16'sında bir ünvan maçı var, dizleri titriyor. Bugüne kadar devlet imkanlarını kullanarak o sebeple, bu sebeple kazandığı maçlar ona güven verdi. Bir maça daha çıktı ama çıktığı bu maçta bu sefer bu bir ünvan maçı bu maçı kaybettiğinde geçmişte kazandığı maçlardaki mutluluktan kendisi için eser kalmayacağı anlaşılıyor.

Biz bu işi bir ölüm kalım mücadelesine çevirmemesini 16 Nisan'da seçimin sonucu ne olursa olsun, kazananın kaybedenin olmayacağını, tek kazananın millet olacağını, demokrasi olacağını ve bu ülkeyi felakete götürmekte olan Başkanlık sistemine karşı milletin dur diyeceğini biliyoruz. Ama bunu bir maça, bir rekabete dönüştüren ve buna herşeyi alet eden Cumhurbaşkanının bu yaklaşımını kınıyoruz. Futbol herkes için var, tüm takımlarda tüm siyasi görüşlerden insan var, Evet diyenler de, Hayır diyenler de başımızın tacıdır. Başımızın tacı olmayan tek anlayış ülkeyi bölmek isteyen futbola bile siyaseti karıştıran bu anlayıştır. bu anlayışı da kınadığımızı açıkça ifade etmek istiyoruz" dedi.

16 Nisan'da verilecek oy ile inşaa edilecek müthiş bir demokrasi hikayesi olduğuna dikkat eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Basın Sözcüsü Selin Sayek Böke, "bu demokrasi hikayesini bugünden başlattığımız taktirde 17 Nisan'da burada umut olacak, burada özgüven olacak, burada aydınlıklar olacak. Şimdi bize düşen bizi kutuplaştıran bizi ayrıştıranlara inat, biz biriz demek, biz siz diyenlere inat, biz hepimiz hikayesi anlatmak. Ve bunu yaparken de sadece kendimizi yücelten değil hep birlikte birbirimizi yücelten bir siyasi anlayışını yerleştirmekten geçiyor" dedi.
(BG)