Akhisar Radyo Akigo ve Efe fm ortak yayını Seçime Doğru programında Meltem Açıkgöz’ün konuğu olan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2015 Genel seçimlerinde projeleri,Manisayı ve Akhisar’ı anlattı.

İlk olarak Sosyal yardımlaşma konusuna değinen Özel, yoksulluğu yönetmek değil yok etmek istiyoruz diyerek her ailenin en az 720 TL gelirinin olacağını ve bunu üç ayda bir değil ayda bir alacağını dile getirdi.Seçim bildirgesinde 5 ana konu üzerinden milletin sorunlarını ele alan Cumhuriyet Halk Partisi vaatlerini hemen yapmak istiyor diyen CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel,sosyal yardımların iki katına çıkması için verdiği süre ilk bir ay içerisinde diyerek verilen sözleri onayladı.

Sigortalı çalışanların sorunlarını milletvekillerinin,parti ilçe yöneticilerinin ve partililerin çalışmaları sonucunda belirlediklerini ve bunun sonucunda artık ekonomisinin yüksek kriterleri olan Türkiye Cumhuriyetinde asgari ücretin 1500 TL olması gerektiğini belirtti. Yetersiz olduğunu ve dahada yükselmesi gerektiğinide ekleyen Özel ilk olarak buradan başlayacaklarını söyleyerek Gayri safi Milli Hasıla arttıkça milletin eline geçen paranında artacağını ifade etti.

Agsari Ücret Nasıl 1500 TL Olacak ?

Program sunucu Meltem Açıkgöz’ün sorusu üzerine asgari ücretin nasıl 1500 TL olacağını anlatan Özel, devlet tarafından alınan sigorta ücretlerinin alınmacağını üzerinede devlet tarafından biraz destekleme olacağını ifade ederek 1500 TL olacağını söyledi.

Emeklilerin aldığı ücret konusunda da ‘Nasıl Olur da bir emekli sigortalı çalışandan az maaş alır’ diyerek en düşük emekli maaşının 1600 TL olacağını belirterek iki dini bayramımızda da birer maaş ikramiye alacaklarını belirtti.

Mezarda Emekliliğe Son

Mezarda emekliliğe son diyen CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel emeklilik yaşının İktidar tarafından çok yukarılara taşındığını artık vatandaşların mezarda emekli olmayacağı sözünüde vererek emeklilik yaşını Cumhuriyet Halk Partisi olarak düşüreceklerini ifade etti.

Son olarak ta Yaşanacak Bir Türkiye İçin CHP diyen özel program arasında programı dinleyen tüm dinleyicilere,torna tezgahında çalışanlara,penye atölyelerinde çalışanlara ve tüm genç kitleye Zülfü Livaneli’den Yiğidim Aslanım şarkısını armağan etti.