Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçim çalışmaları gece mitinglerinin finalini Efendi Mahallesi Çınarlıkapı mevkiinde yaptı. 

13 yıllık iktidarı Çınarlıkapı meydanına gömmek için finali burada yapmak istediklerini ifade eden Manisa 2. Sıra Milletvekili Adayı Av. Osman Oktay; “Koalisyon görüşmeleri yapıldıktan sonra ekranlarda siyaset yön vermeye çalıştılar. MHP Genel Başkanı her şeye hayır diyor diye ifade ettiler. Sizin kafanıza bunu sokmaya çalıştılar. Olay böyle değil, genel başkanımız net olarak ifade etti. Bizim çantamızda hepsi hazırdı. Biz şartlarımızı söyleyince çay içmeden kalktılar gittiler dedi. Bu şartlar 7 Haziran’da ne söylediysek, sonrasında da aynı şeyleri söyledik. HPD haricinde bu 4 şartımızı kabul eden her partiyle koalisyona varız dedik. 

Biz çözüm sürecini buzdolabına kaldırmak değil, direk çöpe atmak istiyoruz. Çünkü buzdolabına kaldırılan bir şey sonra tekrar açılır kullanılır. Çözüm süreci denen hadisenin ülkede nelere mal olduğunu herkes biliyor. Seçimden sonraki süreçte bugüne kadar 150’ye yakın güvenlik gücünü şehit verdik. Kaybettiğimiz sivil vatandaşlarımız hariç. Dolayısıyla biz hiçbir insanımızın tırnağının bile kanamasını istemiyoruz. Ama bizi idare edenler onlarla her türlü ortamda diyaloga giriyorlar. 

En son Dolmabahçe sarayında PKK’nın siyasi kanadı bir tarafta iktidarın Yalçın Akdoğan ve Efkan Ala bakan olan şahıs bir tarafta PKK’nın bunlara dikte ettirdiği protokolü imza altına aldılar. Bu tamamen çözüm süreci sonrası ortaya çıkmış bir hadisedir. Akhisar’da Belediye Parkına verilen isim Şehit Necdi Şentürk benim sıra arkadaşımdı. Bir Kurban Bayramı 2. Günü şehit olarak geldi buraya, ben nasıl bu adamlarla bir masaya oturabilirim. Ben nasıl HDP’nin olduğu bir ortamı destekleyebilirim.” Dedi. 

Bülent Arınç konuşmasını aynı şekilde topluluğa okuyan Oktay; “Kırlangıç bile 4 günde yuva yapıyor. Biz 40 günde hükümet kuramadık, bence kurulabilirdi. Hükümet kurdurmayan biziz. Sebebine gelince bunu söyleyemem, bu millet enayi değil, bunu anlar.” Diye demeç veriyor. Dün bir de bir hemşerimiz gelmiş bu meydanda MHP ve genel başkanına sallıyor. Dünyadan bir haber, kardeşim senin en yakınındaki Bülent Arınç gerçekleri söylüyor. Siyasetçi dürüst olmak zorundadır. Doğru söylemek zorundadır. Dün konuştu bugün her şey ortaya çıktı.” Dedi.