MHP Manisa Milletvekili Aday Adayı Av. Osman Oktay, seçim çalışmalarına Sarıgöl ve Alaşehir’de devam etti.

Burada MHP ilçe yönetimlerini, Belediye Başkanları ve Ülkü Ocakları başkanlarını ziyaret etti. 

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu değerlendiren MHP Manisa Milletvekili Aday Adayı Av. Osman Oktay; “12 yıllık iktidar sürecinde hükümetler işsizliğin çözülmesi ve yok edilmesi konusunda hiçbir mesafe alamamışlardır. Bunun temel nedeni sürdürülebilir ekonomik büyümenin olmaması ve sonucunda da bunun üretime, yatırıma ve istihdama yönlendirilememesidir. İşsizlik ödeneğinden yararlanma şartları çok ağırdır. Çok az kişi faydalanmaktadır. Taşeron işçilerin sorunu hükümetin ve ülkemizin inkar edilemez bir gerçeğidir. Bu konuda hiçbir ciddi adım atılmamıştır.” Dedi.

Ekonomik sorunlar ile ilgili düşüncelerini ifade eden Oktay; “Kadınlarımızın işgücüne katılımının teşvik edilmesi emeklilik yaşına takılanlar ile ilgili sıkıntıların giderilmesi, gibi sorunların çözülmesi gereken en acil sorunlardır.”dedi.

Üzüme yönelik sorunları da dinleyen ve tarım girdilerinin çok yüksek olduğunu ifade eden Oktay; “Üreticilerimiz hasat sonunda alın terinin karşılığını alamıyor. Bu nedenle hükümetin tarıma yönelik politikaları yetersizdir. Tarım ülkesi olan memleketimizde çeşitli tarım ürünlerinin ithal edilmesinin hükümetin en büyük ayıplarından birisidir.” Dedi.