Etkin bir şekilde  “Hayır” kampanyasını sürdüren, CHP Yalova milletvekili  partililerce “Cesur Yürek” diye adlandırılan Muharrem  İnce, Akhisar’da  coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Muharrem İnce, Hayır otobüsü üzerinden, “Dün ilk defa bir şey gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Hayır çadırını ziyaret etti. Ziyaretlerde  rakiplere başarılar dilenir. Yalancı denmez” dedi.

Bir gün önce Akhisar gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun  kapalı salon toplantısından, bir gün sonra ilçeye gelen Muharrem İnce, eski belediye binası önünde, ellerinde Türk bayrakları olan coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.  Muharrem İnce  Hayır otobüsü  miting meydanına  davul zurnaların çaldığı İzmir marşı ile karşılandı. Otobüsün ön kapısından   zurnaya ve davula para taktıktan sonra, çıktığı otobüsün üzerinden Akhisarlılara seslendi. Hay de bayraklar  havaya sözleri ile  konuşmaya başlayan İnce, “ Dün ilk defa bir şeyi gerçekleştirdi Cumhurbaşkanı. Hayır çadırını ziyaret etti. Ben ve diğer CHP’liler yıllardır  karşımızda olanlara hep ziyaret ederken başarılar dilemişizdir. Ama Cumhurbaşkanı hayırcıların sorularına  verdiği cevaplarda “Bilmiyorsunuz. Sizin lideriniz yalancı” gibi sözler sarf etti. Bu Cumhurun lideri Cumhurbaşkanına yakışır mı ?” Referandumda Hayır veya evet çıkması ile  kimsenin terörist olmayacağını, yıllardır herkes kardeşçe bu vatanda yaşadığını, halk oylaması bittiğin de, seçimler sona erdiğinde  herkesin işine gücüne baktığını, son yılların dışında halkın hiç bölünme ile karşılaşmadığını söyleyen Muharrem İnce, “Başbakan bizim yurt sathına yayılıp yaptığımız  çalışmalarda  genel başkanlık yarışı yaptığımızı söylemiş. Başbakan önce kendi partisine baksın. Kendisinden önce başbakan olan  Davutoğlu, nasıl partinin genel başkanlığından indirildiğini, kendisine Başbakanlık verildiğini sorgulasın. Halka  yapılacak Anaya değişikliğinin  ne getireceğini maddeler ile anlatamıyorlar. Yok hayır verenler terörist, yalancı, ülkenin şaha kalkacağını engelliyorlar, diye bağırıp çağırıyorlar. Aylardır karşılıklı olarak istenen yerde  tartışmaya katılamıyorlar. Biz ve sizlerin sadece  tek düşüncemiz, Cumhuriyete sahip çıkmak, demokrasiye sahip çıkmak, tam bağımsız  adalet sisteminin sağlanmasını, insan haklarının her vatandaşa eşit uygulanmasıdır. Bunun mücadelesini veriyoruz.” Dedi.

Daha önce Manisa ve ilçelerinde çok sayıda programa katılan ve Manisa’ya özel önem veren Muharrem İNCE gün boyunca Manisa ilçelerinde olacak.

Neden Hayır denmesi gerektiğini anlatmak için Türkiye’yi karış karış gezen Muharrem İNCE Saruhanlı, Akhisar, Salihli ve Alaşehir’de halka seslenecek ve ilçelere uğrayarak vatandaşlarla buluşacak.