Gezi parkı eylemlerinde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri gerekçesiyle hakim karşısına çıkan 85 Akhisarlı gencin yanında olduklarını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Özgür Özel; “Bugün burada gezi davası olarak andığımız, Haziran ayında yaşanan protestolar sonrasında polis kameraları tarafından görüntüleri alınmış ve kimlikleri daha sonra tutanakla tespit edildiği iddia edilen, genç arkadaşlarımızın davası vardı. Onlarla dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek için bugün burada davayı takip ettik, ilk duruşmayı izledik.

Gençler İleride Bu Davadan Gurur Duyacak

Türkiye’nin dört bir tarafından görülen gezi duruşmalarından farklı bir durum yok. Bir tarafta vicdan bir tarafta vicdansızlık, bir tarafta zeka diğer tarafta gençleri anlayamayan bir zihniyet iki saf olarak duruşmanın iki tarafında yer alıyorlar. Şikayetçi Recep Tayyip Erdoğan, o dönemde başbakandı şimdi de Cumhurbaşkanı mevkiinde duruyor. Karşısında da ona karşı orantısız zeka uygulayan gençler duruyor. Bu dava aslında yargılanan arkadaşlar için ilerde gurur duyacakları “Recep Tayyip Erdoğan benden şikayetçi oldu ben onu rahatsız ettim” diyecekleri bir davadır. Tabi poliste el çabukluğuyla imzalatılmış tutanaklar var, onların hepsine itiraz ettiler. Bu arkadaşların kimseye hakaret ettiklerini düşünmüyoruz. Zaten hakaret etmeye ihtiyaçları yok. Onlar zekalarıyla, gençlikleriyle ve güzellikleriyle Recep Tayyip Erdoğan’ı rahatsız ediyorlar. Biz bundan sonra davayı izleyeceğiz.

Şikayet edilen gençlerin hiçbirinde mal varlığı yok

Dikkatimi çeken bir unsur, davanın iki tarafı var bir tanesi şikayetçi bir tanesi şikayet edilen, şikayet edilen gençlerin hiçbir tanesinin üzerinde mal varlığı çıkmadı. Ama şikayet edenin malına mal varlığına kayıtlı kayıtsız mallarına ve gelirine dikkat etmek lazım. İki taraf arasında bu zeka düzeyindeki orantısızlık mal düzeyine geldiğinde ters oluyor. Gençlerde hiç mal yokken diğer tarafta inanılmaz bir mal varlığı söz konusu oda yetmiyor devlete yaptırdığı bin odalı saraylarda yaşayan bir tanesi bugün şikayetçi olmuş bu gençlerden, parası pulu olmayan tek varlığı dinamizmi bilgisi zekası olan gençlerin davasında onların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu davada şikayet edilenin utanacak bir şeyi yok onlar için birer gurur madalyası ama şikayet eden yıllar sonra da bu yaptığı işten utanç duyacak öyle düşünüyoruz. Davayı takip etmeye devam edeceğiz” dedi.