Mahalle meydanında halka seslenen Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar’a yapılan hizmetlerden bahsetti.

Milletvekili Aydemir’e, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, İlçe Kadın ve Genç Kolları Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, mahalle temsilcileri ve partili üyeler katıldı.

Aydemir yaptığı konuşmada; “Akhisar’da 2011 yılında sonra herkesin hayali, o bir türlü gerçekleştirilmesi tahmin edilemeyen işi yaptık. Demiryolunun deplase olması. Bunu konuşuyorduk, Akhisar iki tane şehirdi, bölünmüş bir şehirdi. Tel örgülerinin arkasındaki Akhisar, tel örgülerinin burasındaki Akhisar. Bu ise 40 ilden büyük Akhisar’ımıza hiç yakışmıyordu. Çok değerli milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte Sayın Hüseyin Tanrıverdi, Recai berber, Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ hep beraber beşimiz kafa kafaya verdik, el birliği ile hayal dahi edilemeyen projeyi gerçekleştirmeye başladık. İşte bugün Demiryolu dışarı almanın onurunu ve gururunu Akhisarlılar ile birlikte yaşıyoruz, hayırlı ve uğurlu olsun.

Hani diyorlar ya Akhisar’da neler yapıldı, bunu yazsınlar bir. Bunlar büyük projeler. Akhisar’ımızın çevre yolu, hem Gölmarmara’dan gelen çevreyolu hem de İzmir-İstanbul arası çevreyolu projeleri bitti, Karahöyük dağı eteğindeki yolun yapıldığını görüyoruz. Bu projeleri hayata geçirirken çok değerli milletvekili ağabeyleriz ile birlikte hayata geçirdik. Bugün çevre yolumuzun seçimlere kadar açılması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Allha’ın izniyle açacağız.

Akhisar’da 1974 yılında sigara fabrikasının temeli atılmıştı, bu sigara fabrikası enkaz altında orada duruyordu ve Akhisar’ın kamburuydu. 250 milyon dolar para harcanmıştı, ama o taş kuru bina Akhisar’a bakıyordu, Akhisarlılar da ona baktıkça içimiz yanıyordu. İçimiz yanıyor ama bir şey yapamıyorduk, satalım diyoruz satamıyorduk, dönüyoruz yine satamıyoruz. Belediye Başkanımız ile çok değerli milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte maliye bakanımıza ziyarette bulunduk. Dedik ki biz burasını Akhisar Üniversitesi için almak istiyoruz. Pazarlıklar sonucunda maliye bakanımız ile beraber 230 dönümlük yeri Akhisar’a Celal Bayar Üniversitesi için tahsis ettirdik. Allah’ın izniyle orada da bir fakülte açacağız. İnşallah Akhisarlı kardeşlerim de eğitimlerini orada tamamlayacaklar. Bununla kalmadık sonra da bir alan da Mesleki ve Teknik Eğitim Okulu’na yer ayırdık, o da bitti inşallah İl Milli eğitim Müdürlüğümüz uygun görürse onun da açılışını hep birlikte yapacağız.

Siyasi parti gözetmeksizin herkesin yani 165 Bin kişin hayali Gürdük barajı. Gürdük Barajı; yarısı Manisa’nın içme suyu yarısı da tarımsal sulama projesi vardı. Bunu ne zaman gerçekleştireceğiz diye merak ederdik, hayal kurardık, Allah’a şükürler olsun ihalesi yapıldı bu da hayırlı olsun.

7 Haziran zor bir seçim olacak ama inşallah 7 Haziran’da burada sandıkları patlatacağız. AK Parti iktidarında hizmet bitmez. Akhisar’a yakışmayan bir ilçe emniyet müdürlüğü hizmet binası vardı ve bunu da Akhisar’a yakışır dedik ve emniyet müdürlüğü hizmet binası inşaatımız bitti. Bizler seçim için değil Akhisar için hizmet yapıyoruz” dedi.