Akhisar Milleyetçi Hareket Partisi(MHP) İlçe Teşkilatı olarak iftar yemeğinde bir araya geldi.

Akhisar Gölet Salonunda güzenlenen iftar yemeğine Manisa MHP Milletvekili Erkan Akçay ile Zeynel Balkız katılır iken, Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, Akhisar Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Ulus,Akhisar Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Şaban Şakrak katıldı.

İftar yemeğinden önce ilahi gurubu canlı müzik ile misafirlere hoş vakitler yaşattı. Gecenin sunumunu ilçe yöneticisi Osman Çelik gerçekleştirirken, konuşmalardan önce yemek duası gerçekleştirildi. İlk olarak gecenin anlam ve önemine binaen konuşmasını Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu gerçekleştirdi. İbrahim Uğurlu iftar organizasyonuna katılan herkese teşekkürlerini sunarken, siyasi bir konuşma gerçekleşetirmeyeceğini, ramazan ayının hayırlara vesile olmasını ve tutulan oruçların kabul olması temennisinde bulundu.

MÜSLÜMANLARI BİRBİRİNE EMPERYALİST GÜÇLER DÜŞÜRÜYOR

Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu’nun ardından konuşmasını gerçekleştiren Manisa MHP Milletvekili Erkan Akçay, gecenin düzenlenmesinde emeği geçen ve katılan herkese şükranlarını sundu ve; “Türk Milletinin en önem verdiği değerlerden biri de birlik, beraberlik ve dayanışmaya verdiği önemdir. Bunlar güzel değerlerdir. Ancak üzülerek ifade etmem gerekiyor ki mübarek ramazan ayında sınırlarımızın hemen dibinde bizi kahreden iç savaşı, savaşı görüntüleri de göz ardı edemiyoruz. Herkesin Müslüman olduğu bir ortamda sırtında roket atarlar ile ‘Allah-ü Ekber’ diyerek roket atıyor, aynı şekilde diğer taraftan da onlara ‘Allah-ü Ekber’ diyerek roket atıyor. Bu şekilde bir iş savaş, boğazlaşma yaşanıyor. Bu mübarek ramazan ayında Müslümanları bir birine düşüren emperyalist güçleri, orduları görmezden gelemeyiz. Müslümanları birbirine düşüren bu emperyalist güçleri görmez isek saha çok badireler, daha çok sıkıntılar yaşanacaktır. Bir milleti bir vatanı ayakta tutan o milletin birlik, beraberlik ve dayanışmasıdır, ruhudur devletidir. Askeri polisidir. Türkiye cumhuriyeti var ve güçlü tutamazsak, Irak, Suriye gibi bir hale geliriz. Milletimizin vatanımızın kıymetini bilmeliyiz TBMM de 7 haziran sonrasında milletvekilleri yemin etti. Bizler de Manisalılar olarak yemin ettik. Devletin varlığına ve bağımsızlığına, temel hak ve hürriyetleri koruyacağımıza, anayasaya bağlı ve sadakat kalacağımıza yemin ettik. Hepimiz aynı ruh ve samimiyette yeminimizi gerçekleştirdik. Bu zamana kadar bizler yeminimize sadık kaldık. Ama bazıları azımsanmayacak kadar yeminini daha yemin ederken samimiyetsizlik göstererek, sadakatsizliğini gösterdi. TBMM de açıkça anayasayı tanımıyorum diyenler, anayasaya bağlı kalacaklarına yemin ettiler. Bizlerde bu samimiyetsizlere, samimi olarak yemin etmelerine davet ettik. Önümüzdeki günlerde de TBMM de çalışmalarda bu yemine bağlı kalarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu günlerde hükümet kurulması çabası var. Günde 4-5 defa hükümetler kurulup yıkılıyor. Önce TBMM Başkanlık seçimi var. Bizlerde elimizden geleni yapacağız. Bizler MHP Genel Başkanımızın sözlerine itaat edeceğiz. Başkalarının sözlerine aldırmayacağız bile hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ederiz.” Dedi.

DOĞU TÜRKİSTANDAN ÇOK KÖTÜ HABERLER GELİYOR

Manisa MHP Milletvekili Zeynel Balkız, ramazan ayının ve Akhisar ilçe teşkilatının hazırlamış olduğu iftar gecesinin hayırlara vesile olmasını dilerken; “Kısa bir süre önce çıktığımız seçim yarışından oylarımızı ve sayılarımızı arttırarak huzurlarınızda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tek başına iktidara giden yolumuzda bir ilerleme başarı sayılabilir. Bu bununla birlik ve beraberliğimizi devam ettirebilirsek Allah bize doğrudan iktidar nasip etsin, niyazım budur. Bununla birlikte bu günün anlam ve önemini ifade etmek bakımından, ramazanla ve iftarlar mutluluğumuzu ve duygumuzu paylaştığımız, gönüllerimizin beraber attığı zamanlardır. Kimsesizlerin kimi, çaresizlerin çaresi olmaya çalışıyoruz. Allah ramazan ayında kimseyi aç bırakmasın, Doğu Türkistan’dan çok kötü haberlerin gelmesi, Çin zulmünün devam etmesi ve çatışmaların sürmesi ‘Allah’ın kardeş olun birbirinizle çatışmayın’ derken bu zulmün son bulmasını niyaz ediyoruz. Seçimlerden çıktık, inşallah yaşanan sıkıntılara son bularak hükümetin oluşarak ülkemizde yaşanan sıkıntılarında son bulması için çalışacağız. Sizlerden seçim zamanında aldığımız taahhütleri orda kendimizi en iyi şekilde temsil ederek en iyi şekilde çalışacağımızı beyan ediyorum. Bu mübarek ramazan ayında güçlü bir Akhisar, güçlü bir MHP, güçlü bir Türkiye niyaz ediyorum. Hepinizin ramazan ayını kutluyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde MHP’ye ve Akhisar İlçe Teşkilatına hizletmelerinden ve desteklerinden dolayı Akhisar Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Ulus’a, Akhisar Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Şaban Şakrak’a ve 6. Sıra Milletvekili Adayı olmasına rağmen var gücü ile çalıştığından ötürü Av. Osman Oktay’a teşekkür plaketi takdim edildi.